Μοσχάτο Άσπρο από τον ΕΟΣ Σάμου

Μοσχάτο Άσπρο από τον ΕΟΣ ΣάμουΈνα από τα νεότερα μέλη της οικογένειας του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (ΕΟΣ Σάμου) αποτελεί ο ξηρός οίνος Μοσχάτο Άσπρο, ένα κρασί βασισμένο σε μια ποικιλία που καλλιεργείται εδώ και αιώνες στο νησί της Σάμου και συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία, την παράδοση και την οινική κουλτούρα του αιγαίου.

Το προϊόν προέρχεται από ημιορεινούς, ξερικούς αμπελώνες στοιβαγμένους σε πεζούλες ξερολιθιάς. Διαθέτει χαρακτηριστικό ανοιχτό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγες και ιδιαίτερο άρωμα, που παραπέμπει στην οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων, όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εξαιρετικά φρουτώδες, που ισορροπεί μεταξύ ξηρού και γλυκού, ενώ στην επίγευσή του ξεχωρίζει η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού σε συνδυασμό με μια ελαφριά γλυκιά αίσθηση.

Το Μοσχάτο Άσπρο σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C και μπορεί να συνοδεύσει πιάτα της Διεθνούς και της Ελληνικής κουζίνας με πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, όπως και πιάτα της Άπω Ανατολής με γλυκόξινες γεύσεις.

Η διανομή στην Ελλάδα πραγματοποιείται από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΑΡΙΑ ΑΕ.

Ενημερωθείτε για τα προϊόντα του ΕΟΣ Σάμου στο τηλ. 22990 22231