Η Naturesse ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης παγκοσμίως βιοδιασπώμενης συσκευασίας τροποποιημένης ατμόσφαιρας (MAP) για τρόφιμα, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες χωρίς συμβιβασμούς στη διατήρηση των τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συσκευασία MAP της Naturesse χρησιμοποιεί ταχέως ανανεώσιμες ίνες ζαχαροκάλαμου για το δοχείο, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό πλαστικό με μια βιοδιασπώμενη εναλλακτική λύση. Η συσκευασία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα DIN EN 13432, εξασφαλίζοντας τη βιοαποικοδόμηση σε περιβάλλον κομπόστ.

Παράλληλα, η συσκευασία της Naturesse παρατείνει τη διάρκεια ζωής των έτοιμων γευμάτων έως και 10 ημέρες, μειώνοντας σημαντικά τη σπατάλη τροφίμων, ενώ η μεμβράνη βιο-σφράγισης επιτρέπει την έκπλυση αερίων και διατηρεί εξαιρετικές ιδιότητες σφράγισης. Η συσκευασία είναι κατάλληλη για ζεστά, κρύα, υγρά και λιπαρά πιάτα και είναι ασφαλής για φούρνο και φούρνο μικροκυμάτων (έως 200°C, απαιτείται αφαίρεση της μεμβράνης).

Η συσκευασία είναι κατάλληλη για takeaways, έτοιμα γεύματα, έτοιμο φαγητό για διανομή σε σχολεία, νοσοκομεία, κυλικεία και διάφορες άλλες εφαρμογές τροφίμων.