Νέα ελληνικά προιόντα στην Έκθεση Sial 2018. 

Δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις ξεχώρiσαν με την δυναμική τους στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Sial 2018, που έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Πάρκο Paris Nord Villepinte του Παρισίου, παρουσιάζοντας στους πολυάριθμους επισκέπτες νέα, καινοτόμα, υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Το «tour-market.gr» βρέθηκε στο χώρο της διοργάνωσης και κατέγραψε τα καινούρια ελληνικά προϊόντα, που παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Νέα ελληνικά προιόντα στην Έκθεση Sial 2018Agrocan: Η εταιρεία, με εργοστάσιο παραγωγής ελιάς στην Πιερία και έδρα στον Καναδά, παρουσίασε στη Sial 2018 τα προϊόντα ελιές Καλαμών και ελιές Χαλκιδικής, που είναι αρκετά δημοφιλή στις αγορές του εξωτερικού, λανσάροντας ταυτόχρονα και τη νέα συσκευασία.

 

Νέα ελληνικά προιόντα στην Έκθεση Sial 2018La Mia Stevia: Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς λάνσαρε στο πλαίσιο της διοργάνωσης τα προϊόντα La Mia Stevia σε δύο διαφορετικούς τύπους:

  • πούδρα στέβιας
  • φύλλα στέβιας

Τόσο η πούδρα όσο και τα φύλλα στέβιας έχουν ως βάση τα βιολογικά αποξηραμένα φύλλα στέβιας. Τα φύλλα είναι διαθέσιμα σε fine cut, με διάσταση 4-6 mm, και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ροφημάτων, ενώ η πούδρα στέβιας, που παραπέμπει στο matcha tea, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον καφέ, στη μαγειρική και σε αρκετές ακόμη παρασκευές.

Νέα ελληνικά προιόντα στην Έκθεση Sial 2018Δωδώνη: Το Crumbled Feta Cheese, που διατίθεται αποκλειστικά στις αγορές του εξωτερικού, δηλαδή την παραδοσιακή φέτα σε θρυμματισμένη μορφή, κατόπιν συγκεκριμένης επεξεργασίας, παρουσίασε η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Το προϊόν παράγεται στην Ελλάδα, έχει όμως μικρότερη διάρκεια ζωής από την κλασική φέτα, που συντηρείται σε άλμη.

 

Νέα ελληνικά προιόντα στην Έκθεση Sial 2018Vrino: Στη νέα σειρά αρωματικών φυτών Othrys Farms προσπάθησε να εστιάσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης η εταιρεία Vrino, λανσάροντας κωδικούς όπως το τσάι του βουνού, η ρίγανη ματσάκι, το χαμομήλι, το φασκόμηλο, το θυμάρι, η τριμμένη ρίγανη, ο βασιλικός, ο δυόσμος, το δενδρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.

Νέα ελληνικά προιόντα στην Έκθεση Sial 2018Tsanos: Μια καινούρια σειρά κριτσινιών πρόβαλε για πρώτη φορά, μέσω της Sial 2018, η κουλουροποιία Tsanos σε συνδυασμούς Κινόα με δενδρολίβανο, κριτσίνι chia με μάραθο, κριτσίνι παντζάρι και κριτσίνι κουρκουμά με κόλιανδρο. Τα προϊόντα δεν περιέχουν συντηρητικά, ενώ λανσάρονται σε νέα μικρή συσκευασία των 50 γραμμαρίων.