Νέα προϊόντα ανταγωνίζονται το κρέας στα μίνι μάρκετ

Νέα προϊόντα γύρου και επενδύσεις από τη Megas Yeeros. 

Τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής γύρου στις ΗΠΑ εντός του 2019 σχεδιάζει η διοίκηση της εταιρείας Megas Yeeros. Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αμερική, το οποίο έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς όπου το προϊόν παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Η Megas Yeeros διαθέτει ήδη στο Λίντχερστ του Νιου Τζέρσεϊ εργοστάσιο 5.000 τ.μ. που εξυπηρετεί τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Παράλληλα, η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Λούστας, το επενδυτικό πλάνο για το 2019, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ το 2018 η εταιρεία υλοποίησε επένδυση υψηλής τεχνολογίας ύψους 1,5  εκατ. ευρώ που αφορούσε στη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής για τη νέα σειρά προψημένου γύρου My Grillers που βρίσκεται ήδη στα ράφια του σούπερ μάρκετ, σε 3 διαφορετικές γεύσεις: χοιρινό, κοτόπουλο και doner.  Σημειώνεται ότι η εταιρεία, μετά από τρία χρόνια έρευνας, προχώρησε στη συγκεκριμένη επένδυση ώστε να προσφέρει στους καταναλωτές έτοιμη την αυθεντική γεύση του φρεσκοκομμένου γύρου.

Οι εγκαταστάσεις του προψημένου γύρου βρίσκονται σε ένα νέο χώρο 1.000 τ.μ. που σχεδιάστηκε και εξοπλίστηκε με τα πλέον σύγχρονα και αυτοματοποιημένα μηχανήματα, καλύπτοντας τις κοινοτικές και εθνικές νομοθεσίες για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Η Megas Yeeros είναι η πρώτη εταιρεία στην εφαρμογή κοπής γύρου με ρομπότ. Διαθέτει δώδεκα γυριέρες 350 kg η κάθε μια αυτόματης κοπής (Robot) και η παραγωγική δυνατότητα της είναι 2.800 kg την ημέρα, 14.000 kg την εβδομάδα και 60.000 kg τον μήνα.