Προϊόντα από ελληνικά νησιά στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος

Νέα προϊόντα στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος. 

Νέες προσθήκες προϊόντων έχει προγραμματίσει η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων λειτουργίας της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για τους κωδικούς περιορισμένης παραγωγής:

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. 15μηνης ωρίμασης, ένα τυρί που η οικογένεια Γυπαράκη Χανίων, παραγωγοί με παράδοση στα τυροκομικά Κρήτης, δημιούργησε σε περιορισμένο αριθμό για την ΑΒ. Έχει ωριμάσει σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Πορκέτα “Tacquolina” ψητής γαλοπούλας, ένα Ιταλικό προϊόν που παράγεται με χειροποίητο τρόπο από την οικογένεια Renzini, η οποία έχει παράδοση στην παραγωγή αλλαντικών υψηλής γαστρονομίας. Πρόκειται για 100% κρέας γαλοπούλας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται από το πιπέρι, το κρασί, το σκόρδο, το μάραθο και το δενδρολίβανο.

Μορταδέλα “Oltre”αγριογούρουνο με τρούφα, με ιδιαίτερη γεύση, που οφείλεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες, θερινή τρούφα (tuber aestivum)  και επιλεγμένα μυρωδικά. Πρόκειται για ακόμα μία χειροποίητη δημιουργία της οικογένειας Renzini, με συνδυασμό άπαχου κρέατος άγριου χοίρου και χοιρινού σε ιδανικές αναλογίες, που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και σιγοψήνεται για περισσότερες από 18 ώρες.

Λευκός Ξηρός Οίνος «1939», στον οποίο συναντώνται δυο εξαιρετικές ποικιλίες, η malvazia και η viognier. Ένα γεύστικό αποτέλεσμα που προκύπτει από το συνδυασμό του λίτσι με το γκρέιπφρουτ και το λάιμ και στο φόντο αγιόκλημα, αρώματα νυχτολούλουδων και νότες από τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή.

Ερυθρός Ξηρός Οίνος «1939», όπου το Ξινόμαυρο δένει με το Pinot Noir, μια από τις πιο δημοφιλείς γαλλικές ποικιλίες. Αρώματα από δεντρολίβανο, μπαχαρικό γαρύφαλλο, πράσινο σύκο με νότες ελιάς και ντομάτας, έρχονται να συμπληρώσουν το χαρακτήρα του κρασιού.