ΑΑΔΕ: Διασταυρώσεις στοιχείων για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των ελεγκτών της ΑΑΔΕ για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και μόνο τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν πολλές περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων σε καταστήματα, εστιατόρια, αίθουσες εκδηλώσεων, αλλά και φαινόμενα κατοχής και διάθεσης τροφίμων χωρίς παραστατικά.

Ανάμεσα στα περιστατικά που βγήκαν στο «φως» της δημοσιότητας, ξεχωρίζουν, στην Νάουσα της Πάρου το διήμερο λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο για μη έκδοση 34 αποδείξεων και το 7ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο για διπλή υποτροπή. Αντίστοιχα, στο Αλιβέρι μπήκε 48ωρο λουκέτο σε αίθουσα εκδηλώσεων γιατί σε πάρτι γάμου, αξίας 3.100 ευρώ, δεν είχε κόψει απόδειξη.

Την ίδια ώρα, σε έλεγχο σε συσκευαστήριο πατάτας στο νομό Αχαΐας εντοπίστηκαν 29 τόνοι πατάτας, αξίας 11.500 ευρώ, χωρίς παραστατικά, ενώ σε έλεγχο σε συσκευαστήριο λεμονιών στο νομό Αχαΐας εντοπίστηκαν 22 τόνοι λεμονιών, αξίας 11.000 ευρώ, επίσης χωρίς παραστατικά.

Όπως έχει γνωστό, η ΑΑΔΕ αναμένεται να αυξάνει διαρκώς το επόμενο διάστημα τους ελέγχους της σε όλη τη χώρα και σε κάθε τύπου κατάστημα, ώστε να περιορίσει με κάθε τρόπο τη φοροδιαφυγή μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.