Παραμένουν η μάσκα και τα γάντια στα μίνι μάρκετ

Παραμένουν η μάσκα και τα γάντια στα μίνι μάρκετ. 

Μπορεί τα καταστήματα να ανοίγουν από Δευτέρα σταδιακά, όμως δεν αλλάζει το όριο του 1 πελάτη ανά 15 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται και στα καταστήματα μικρής λιανικής, σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση. Στα μικρότερα καταστήματα έως 20 τ.μ., όριο αποτελεί η ταυτόχρονη παρουσία έως 4 ατόμων, προσωπικού και υπαλλήλων, αυξανόμενου κατά 1 προσώπου ανά επιπλέον 10 τ.μ.».

«Προβλέπονται αυστηρά μέτρα για εργαζόμενους και πελάτες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και στους κλειστούς χώρους από όλους και επιπλέον με γάντια και άλλα είδη προστασίας από το προσωπικό, αλλά και απολύμανσης των χώρων και των αντικειμένων που χρησιμοποιούνται πχ. στα κομμωτήρια, όπου οι πελάτες θα πηγαίνουν μόνο με ραντεβού, προς αποφυγή συνωστισμού», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες λεπτομερείς οδηγίες για τους όρους που πρέπει να τηρούνται ανά περίπτωση και ανά κατάστημα. Ο υφυπουργός είπε σχετικά με τον έλεγχο της αγοράς ότι σήμερα γίνονται 500 έλεγχοι κάθε ημέρα, από διάφορα κλιμάκια, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν, ο στόχος ωστόσο, όπως υπογράμμισε, δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η συμμόρφωση με το νέο πλαίσιο, για την προστασία όλων.