Περίπτερο στο Παλαιό Φάληρο

Ο κ. Ηλίας Γκολόσης είναι ένας νέος επιχειρηματίας που διατηρεί τα τρία τελευταία χρόνια το δικό του περίπτερο στο Παλαιό Φάληρο, αντιμετωπίζοντας δυναμικά τις δυσκολίες του καιρού. «Ήταν μια πρόσφορη λύση για εργασία κατά τα χρόνια της κρίσης», τονίζει.

Γκολόσης ΗλίαςΤο μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου προκύπτει από τα τσιγάρα, καθώς αυτά έχουν τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση. Επισημαίνει, όμως, πως τα ποσοστά κέρδους από αυτά παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά. Σχολιάζει δε, πως αν είχε αλλάξει το κέρδος των τσιγάρων, δεν θα είχαν κλείσει πολλά από τα περίπτερα τα τελευταία χρόνια.

Ως προϊόντα που αφήνουν ένα αξιόλογο οικονομικό κέρδος, διέκρινε τα αναψυκτικά, τα παγωτά και γενικότερα ό,τι βρίσκεται μέσα στα ψυγεία. Αναφορικά με τον τύπο, δήλωσε στο περιοδικό μας πως «έχει χάσει τους πελάτες του», κυρίως εξαιτίας του Διαδικτύου. Σχετικά με τα κέρδη από τις τηλεφωνικές κάρτες, παροτρύνει όλους τους συναδέλφους του, εφαρμόζοντας τον αντίστοιχο νόμο, να βάλουν όλοι ένα επιπλέον χρηματικό ποσό. Ο ίδιος έχει προσθέσει 50 λεπτά στην τιμή πώλησης καρτών και όπως λέει «ο κόσμος δεν αντιδρά αρνητικά σε αυτό, κατανοεί και πραγματοποιεί την αγορά».

«Το μεροκάματο δεν συγκρίνεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είναι ικανοποιητικό.»

Ο κ. Γκολόσης διαμορφώνει τις τιμές στα εμπορεύματά του, λαμβάνοντας υπόψη, όσο είναι δυνατό βέβαια, τη γνώμη του κόσμου. «Οι τιμές μου είναι λογικές», υποστηρίζει. Έτσι, έχει καταφέρει οι πελάτες του να μην εκφράζουν παράπονα κατά τις αγορές τους, αλλά αντίθετα να φεύγουν ευχαριστημένοι.

Έκανε λόγο ακόμα και για τον κίνδυνο των ληστειών που διατρέχει καθημερινά. Έχει προνοήσει, λαμβάνοντας τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας όπως κάμερες και συναγερμό, ενώ παράλληλα έχει ασφαλίσει το περίπτερό του. Βέβαια, όπως μας είπε δεν έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπος με περιστατικά εγκληματικότητας.

Ως νέος επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί και κάποιο λογισμικό. Έτσι, το περίπτερό του διαθέτει το λογισμικό Kiosk Manager, μέσω του οποίου είναι σε θέση καθημερινά να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της επιχείρησής του.