Περίπτερο στα Άνω Πατήσια

Βάσω Γιασουρίδου – Κώστας Τσιούνης

Το περίπτερο είναι 24ωρο κι ο Κώστας Τσιούνης με τη Βάσω Γιασουρίδου εργάζονται πολλές ώρες σε ένα κεντρικό σημείο με μεγάλη κίνηση, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τα θετικά και τα αρνητικά του επαγγέλματος.

Του Στέλιου Ασλανίδη

Το περίπτερο πάνω στην πλατεία Παπαδιαμάντη στα Άνω Πατήσια έχει μόνιμη κίνηση, καθώς το σημείο βοηθάει στην προσέγγιση περαστικών, αλλά και της ίδιας της γειτονιάς, ενώ κι οι ιδιοκτήτες του έχουν φροντίσει να διαθέτουν μία μεγάλη γκάμα προϊόντων. «Το καλοκαίρι ο κόσμος είναι πολύ περισσότερος, διότι γεμίζει η πλατεία κι επομένως κι η δική μας η δουλειά» τόνισε στο περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική ο κ. Κώστας Τσιούνης, ο οποίος μας εξήγησε ότι η περίοδος αλλάζει πάντα και την κατανάλωση. «Το καλοκαίρι τα παγωτά είναι το νούμερο ένα προϊόν μας και φεύγουν πολύ τα πάντα από το ψυγείο, ενώ τώρα το χειμώνα το ψυγείο πέφτει και προϊόντα όπως η σοκολάτα και τα ψιλικά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Πάντα, όμως, τσιγάρα και Τύπος είναι από τα πρώτα σε τζίρους».

«Δίνουμε μεροκάματο στην τράπεζα»

Η αναφορά στα τσιγάρα δεν θα μπορούσε να μη φέρει τη συζήτηση στα POS και την πληρωμή μέσω χρεωστικών καρτών. «Αναγκαστικά δεχόμαστε να πληρώνουν οι πελάτες μας και τα τσιγάρα με κάρτα. Και πολλοί έρχονται κι αγοράζουν κούτες ολόκληρες, για να φανεί κι ένα ποσό συναλλαγών μέσω κάρτας, κι εμείς το δεχόμαστε, καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Ξέρουμε ότι προς τα εκεί πηγαίνει ο κόσμος, με τις αγορές μέσω κάρτας να αυξάνονται και να είναι το μέλλον και στην Ελλάδα» μας είπε ο κ. Τσιούνης. Υποστήριξε, όμως, ότι «ουσιαστικά έτσι δίνουμε μεροκάματο στις τράπεζες, αφού εμείς δεν βγάζουμε τίποτα από τα τσιγάρα κι ο μεγαλύτερος τζίρος μας πηγαίνει αλλού. Προσωπικά θεωρώ ότι, ειδικά για τα τσιγάρα, θα έπρεπε να υπάρχει μια επικοινωνία με το κράτος. Από τη στιγμή που υπάρχει ήδη έξτρα φορολογία σε αυτά, θα έπρεπε να μειωθεί με κάποιο άλλο τρόπο το κόστος για εμάς» ανέφερε στο περιοδικό μας.

Δεχόμαστε να πληρώνουν οι πελάτες μας και τα τσιγάρα με κάρτα, γιατί αυτό είναι το μέλλον

«Ανταγωνιστικές τιμές με το σούπερ μάρκετ»

Περίπτερο στα Άνω ΠατήσιαΤο περίπτερο επί της οδού Παπαδιαμάντη δεν έχει κάνει ακόμη χρήση της έξτρα προμήθειας των 50 λεπτών στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. «Είναι κάτι που σκεφτόμαστε, αλλά δεν έχουμε υλοποιήσει ακόμη. Είναι δεδομένο ότι δεν βγάζουμε λεφτά από αυτά, αλλά τα χρησιμοποιούμε ως «κράχτη» για προϊόντα όπως τα ψιλικά, στα οποία προσπαθούμε να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές, ακόμη και με το σούπερ μάρκετ που υπάρχει απέναντι» μας εξήγησε ο κ. Τσιούνης.

«Έχουμε κάνει «φρούριο» το περίπτερο»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του περιπτέρου, όμως, είναι η ασφάλεια, όπως μας τονίζουν ο κ. Τσιούνης και η κα Γιασουρίδου. «Από το 2013 που το δουλεύουμε είχαμε δύο διαρρήξεις και δύο ληστείες. Ειδικά τώρα που το περίπτερο είναι 24ωρο, ο φόβος είναι μεγάλος, καθώς δεν αφορά μόνο τις υλικές ζημιές, αλλά και κάτι πιο σημαντικό, αφού κάποιος θα βρίσκεται σίγουρα μέσα. Για το λόγο αυτό, το έχουμε μετατρέψει σε «φρούριο». Έχουμε βάλει τζάμι ασφαλείας, έχουμε προσθέσει δεύτερη πόρτα και γενικά κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να νιώσουμε πιο ασφαλείς» ανέφεραν στο περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική.

EΔΡΑ: Πλατεία Παπαδιαμάντη, Άνω Πατήσια