Παιχνίδια για μίνι μάρκετ made in… Greece

Μια οικογενειακή ελληνική επιχείρηση, η «Lazarid Toys», που κατασκευάζει παιχνίδια υψηλής ποιότητας στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, φέρνει μέσα από το κανάλι των μίνι μάρκετ και της μικρής λιανικής τη νέα καινοτόμο σειρά Superbloks, που έχει στόχο να κερδίσει τους καταναλωτές σε όλη τη χώρα.

Του Στέλιου Ασλανίδη

Η Lazarid Toys δραστηριοποιείται στην αγορά των παιχνιδιών στην Ελλάδα εδώ και 4 δεκαετίες, ανταγωνιζόμενη εταιρείες και προϊόντα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Κατάφερε να «επιβιώσει» και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, χάρη στην καινοτομία και την ποιότητα των παιχνιδιών της. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο κανάλι της μικρής λιανικής, λανσάροντας σε μίνι μάρκετ και διάφορα άλλα καταστήματα μία νέα σειρά παιχνιδιών, η οποία έχει ήδη κερδίσει τη θετική ανταπόκριση των Ελλήνων καταναλωτών, από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας της. Πρόκειται για ένα κλασικό παιχνίδι, τα πλαστικά τουβλάκια SuperBloks, τα οποία σχεδίασε και δημιούργησε εξ ολοκλήρου η ίδια η εταιρεία στη χώρα μας, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία με σημαντικά περιθώρια κέρδους για καταστήματα, όπως τα μίνι μάρκετ, αφού θεωρούνται ιδανικά για τα ράφια της μικρής λιανικής. Στο πλαίσιο αυτό, το περιοδικό Mini Market & Μικρή Λιανική, μίλησε με τον υπεύθυνο της «Lazarid Toys», κ. Τάσο Λαζαρίδη, για το νέο αυτό προϊόν και τη διάθεσή του ανά την Ελλάδα.

Mini Market: Πείτε μας δυο λόγια για τη «Lazarid Toys» και τη δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά.

Lazarid Toys
Ο κ. Τάσος Λαζαρίδης

Τάσος Λαζαρίδης: «Η LAZARID TOYS ιδρύθηκε το 1980 ως οικογενειακή επιχείρηση με βασική δραστηριότητά της την κατασκευή μεταλλικών παιχνιδιών. Πολύ σύντομα κατέκτησε εξέχουσα θέση στην ελληνική αγορά, λόγω των ποιοτικών κι αξιόπιστων προϊόντων της. Τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκε στην κατασκευή παιδικής μεταλλικής κούνιας εξωτερικού χώρου, προϊόν που αμέσως έγινε από τα πιο δημοφιλή στο ελληνικό κοινό. Αυτό μας έδωσε την ώθηση να συμμετέχουμε επί μακρά σειρά ετών στη μεγάλη διεθνή έκθεση παιχνιδιών στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, όπου και στεκόμαστε με αξιώσεις απέναντι σε τεράστιες εταιρείες του κλάδου. Κατορθώσαμε έτσι να επεκτείνουμε τις πωλήσεις μας σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων κι οι ΗΠΑ, όπου για μεγάλο διάστημα εξήγαμε κούνιες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η μακρόχρονη παρουσία της εταιρείας μας στην αγορά και το κύρος που τη χαρακτηρίζει μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για διαρκή βελτιστοποίηση κι εξέλιξη, με ιδιαίτερη προσήλωση, αγάπη και μεράκι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ελλάδα».

«Η ανταγωνιστική τιμή, η ελληνική προέλευση κι η πιστοποιημένη ποιότητα των υλικών είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της νέας σειράς παιχνιδιών Superbloks».

Μ.Μ.: Τον τελευταίο καιρό έχετε λανσάρει και στη μικρή λιανική ένα νέο προϊόν, τα τουβλάκια κατασκευής. Τι περιλαμβάνει η γκάμα του συγκεκριμένου προϊόντος;

Τ.Λ.: «Πράγματι, τον τελευταίο καιρό αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της επιχείρησής μας και να εισχωρήσουμε στη μικρή λιανική, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας εξ ολοκλήρου ένα κλασικό παιχνίδι, το πλαστικό τουβλάκι κατασκευής. Το συγκεκριμένο προϊόν ξεκίνησε να διανέμεται στην ελληνική αγορά πριν από 7 μήνες περίπου κι έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό. Προς το παρόν, η γκάμα του συγκεκριμένου προϊόντος περιλαμβάνει τουβλάκια μεγάλου μεγέθους με τη φίρμα “SuperBloks”, τα οποία είναι κατάλληλα για παιδιά ηλικίας από 12 μηνών και άνω, σε 8 διαφορετικά σχήματα και ποικιλία χρωμάτων για αγόρια και κορίτσια. Διατίθεται κυρίως σε πλαστική συσκευασία (κουβά, κουτί ή σακούλα) χωρητικότητας από 15 έως και 345 τεμάχια, αναλόγως με τις ανάγκες του σημείου πώλησης.

Το νέο αυτό προϊόν μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε τα σημεία πώλησής μας, καθώς είναι ένα διαχρονικό παιχνίδι, το οποίο, λόγω του μεγέθους του, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα λιανικής ανεξαρτήτως χώρου».

Μ.Μ.: Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των SuperBloks; Γιατί να τα επιλέξει για τα ράφια του ένας επαγγελματίας της αγοράς;

Τ.Λ.: «Τα SuperBloks κατασκευάζονται εξολοκλήρου στην Ελλάδα κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που τα επιλέγουν τόσο οι επαγγελματίες όσο κι οι καταναλωτές. Ως γνωστόν, η επιλογή ελληνικών προϊόντων βοηθά στην ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας και στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι, επίσης, η ανταγωνιστική τιμή τους, η οποία, βάσει της έρευνας που έχουμε πραγματοποιήσει διεθνώς, είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα της ίδιας γκάμας. Πέραν αυτού, η ποιότητα των SuperBloks είναι εξαιρετική και δεν μειονεκτεί σε τίποτα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προϊόντα που υπάρχουν στη διεθνή αγορά. Αντιθέτως, μάλιστα, η κατασκευή των SuperBloks πλεονεκτεί, καθώς γίνεται με πλαστικό υλικό το οποίο ΔΕΝ περιέχει δισφαινόλη Α (ΒPA). Είναι δηλαδή BPA FREE. Lazarid ToysΌπως, ίσως, γνωρίζετε, η συγκεκριμένη ουσία προκαλεί διαταραχές στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές παθήσεις. Συγκεκριμένα, η ουσία αυτή έχει κατηγορηθεί για παθήσεις στο ήπαρ, τον θυρεοειδή αδένα και το αναπαραγωγικό σύστημα. Παράλληλα, μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές ασθένειες. Έχοντας, λοιπόν, πάντα ως κύριο και πρωταρχικό μέλημά μας την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικίες στις οποίες απευθυνόμαστε, δημιουργήσαμε ένα απόλυτα ασφαλές προϊόν, σε αντίθεση με πλήθος μεγάλων εταιρειών που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ουσία στα προϊόντα τους».