Παρά το γεγονός ότι η περίοδος της Σαρακοστής βρίσκεται σε εξέλιξη, τα πασχαλινά προϊόντα έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ, προσφέροντας μια ευκαιρία για extra κέρδος και στα καταστήματα της μικρής λιανικής. Σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, βαφές αυγών, παιχνίδια, λαμπάδες και τα συναφή είδη που χαρακτηρίζουν την πασχαλινή περίοδο αποτελούν πόλο έλξης σε περιόδους νηστείας, καθώς προσελκύουν ιδιαίτερα την προσοχή των παιδιών και λειτουργούν ευεργετικά στην ψυχολογία των ενηλίκων, ιδιαίτερα μέσα σε περιόδους κρίσεως όπως η παρούσα. 

Μια μεγάλη γκάμα πασχαλινών ειδών είναι έτσι και φέτος διαθέσιμη και για τα μίνι μάρκετ, με τα γλυκά να θεωρούνται το πιο δυναμικό «κομμάτι» των πωλήσεων αυτή την περίοδο.

Σε πασχαλινή έκδοση κυκλοφορεί η δημοφιλής σοκολάτα της Nestle KitKat, καθώς στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων μικρής λιανικής έχουν ήδη πάρει θέση οι κωδικοί Easter break. Ένα χαρακτηριστικό εορταστικό προϊόν είναι η KitKat bunny, που συνδυάζει τη σοκολάτα γάλακτος με την γκοφρέτα και κυκλοφορεί σε σχήμα λαγουδάκι, προκειμένου να προσελκύσει το παιδικό κυρίως καταναλωτικό κοινό.

Αρκετούς κωδικούς πασχαλινών σοκολατένιων αυγών διαθέτει στην αγορά και η σοκολατοποιία Oscar. O επαγγελματίας μπορεί να προμηθευτεί εορταστικά προϊόντα από σοκολάτα γάλακτος με δημοφιλείς ήρωες στο παιδικό καταναλωτικό κοινό, όπως η Barbie ή με αθλητικές ομάδες και δώρο στο εσωτερικό.