Τα ελληνικά προϊόντα

Παρεμβάσεις όπως την μείωση των επιβαρύνσεων στους τουριστικούς κλάδους (ΦΠΑ, φόροι, τέλη), αλλά και την ανάπτυξη δράσεων για την διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα, του τομέα πολιτιστικής-δημιουργικής βιομηχανίας, της χειροτεχνίας με την τουριστική αλυσίδα, ζήτησε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, κατά τον χαιρετισμό του στην, πρόσφατη, έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αλεξανδρούπολης (ALEXPO 2023).

«Προέρχομαι από τον χώρο της πολύπαθης εστίασης και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι για μια ακόμη φορά στις εκδηλώσεις δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην ελληνική γαστρονομία και στα τοπικά προϊόντα, που έχουν μακραίωνη παράδοση και αποτελούν ισχυρό διατροφικό πρότυπο, που μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για τον τουρίστα να επιστρέψει» ανέφερε ο κ. Καββαθάς. Σημείωσε μάλιστα ότι σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, για το 27% των ταξιδιωτών, ένας από τους βασικούς λόγους επιλογής προορισμού, είναι η γαστρονομία. Επιπλέον, το 12% των επισκεπτών της χώρας μας τοποθετούν τη γαστρονομία ως ουσιαστικό λόγο επιλογής της Ελλάδας, ως χώρας διακοπών. «Καθώς, μάλιστα, οι προοπτικές για την νέα τουριστική σεζόν είναι μέχρι τώρα ευοίωνες, πιστεύω πως η φετινή έκθεση ALEXPO θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού, κάτι που έχουμε τόσο ανάγκη μετά από τη μακρά πανδημική περίοδο, αλλά και τη προϊούσα ενεργειακή κρίση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο πρόεδρος παρευρέθηκε στις εργασίες του συνεδρίου που διοργάνωσαν στην Κύμη της Εύβοιας το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων νομού Εύβοιας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία με θέμα Σχολικά Κυλικεία: «Η ώρα του δεκατιανού». Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των αναγκών του κλάδου και ειδικότερα η οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα και η ανάδειξη των αναγκών των μαθητών ως προς την καθημερινή τους σίτιση και του ουσιαστικού ρόλου των κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων.