Τη νομιμοποίηση των βρώσιμων προϊόντων, που περιλαμβάνουν κάνναβη με χαμηλή περιεκτικότητα (μικρότερη του 0,2%) σε τετραϋδροκανναβινόλη, προβλέπει τροπολογία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που αφορά σε ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις-THC.

Balkannabis ExpoΣύμφωνα με την τροπολογία, στις ναρκωτικές ουσίες δεν περιλαμβάνονται τα ακατέργαστα συγκομιζόμενα προϊόντα περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) μέχρι 0,2 %, καθώς και τα τρόφιμα που περιέχουν THC, η οποία προέρχεται από την καλλιέργεια ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L.

Στην κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ορίζονται τα τρόφιμα πλην των παιδικών τροφών, που μπορεί να περιέχουν το ελάχιστο ποσοστό τετραϋδροκανναβινόλης, ενώ επισημαίνεται πως στις ναρκωτικές ουσίες δεν συμπεριλαμβάνονται τα καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής, που περιέχουν THC που προέρχεται επίσης από την ίδια ποικιλία Cannabis Sativa L. Επιπλέον διευκρινίζεται το θέμα εγκρίσεων της χρήσης γης, που αφορούν στην καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης.