Ούτε ο κορονοϊός δε σταματά τους ληστές στα μίνι μάρκετ

Προϊόντα «μαϊμού» κυνηγούν οι αρχές στα σύνορα. 

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του παρεμπορίου, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας, καθώς πολλά από τα προϊόντα «μαϊμού» καταλήγουν ακόμα και στα καταστήματα μικρής λιανικής.

Αναλυτικότερα, δεκάδες, επαγγελματικά και μη, οχήματα ελέγχονται από τις υπηρεσίες της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές, τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και τις περιφερειακές υπηρεσίες Ανάπτυξης, στις πύλες εισόδου στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου να διαπιστωθεί η νόμιμη διακίνηση αγαθών προς την χώρα μας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται για τις πρώτες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου που πραγματοποιούνται στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα, μετά τη σύσταση του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ). Παράλληλα, σημειώνεται ότι κλιμάκια ελέγχων επιχειρούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.