Διεθνής Έκθεση Τροφίμων με

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων με «άρωμα» Ελλάδος. 

Με τη συμμετοχή 4 ελληνικών εταιρειών θα ξεκινήσει η 84η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με απευθείας πώληση «International Green Week Berlin 2019», που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες Armakadi, Bioargos S.A., Goji Spirit και Tsakalakis Cretan Products θα μετάσχουν στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο, που διοργανώνει η εταιρεία K.L.Ni. Promotion, μέλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη του επιμελητηρίου.

Οι ελληνικές εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία στις δέκα μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση, πέρα από το να γνωρίσουν και να προωθήσουν στον Γερμανό καταναλωτή παραδοσιακά προϊόντα, να επιδιώξουν εμπορικές συμφωνίες πώλησης των προϊόντων τους και σε εισαγωγείς, διανομείς, εστιατόρια και αλυσίδες βιολογικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι, το καλάθι με τα ελληνικά τρόφιμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα ελιάς, γιαούρτι, γάλα κεφίρ, βιολογικά τρόφιμα, προϊόντα με goji berry, καθώς και κρητικά προϊόντα, όπως μέλι, βότανα και τυρί.

Η «International Green Week Berlin» πραγματοποιείται από το 1926, αποτελεί τη σημαντικότερη πλατφόρμα στον κόσμο με απευθείας πώληση στο κοινό και αριθμεί 1.715 εκθέτες τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από 65 χώρες και περισσότερους από 400.000 επισκέπτες. Στην τελευταία διοργάνωση ο τζίρος των αγορών και παραγγελιών ανήλθε στα 46 εκατ. ευρώ.