Με έμφαση στις αρχές του δίκαιου εμπορίου (fair trade) και της αειφορίας, το project Qualita Unica της ΑΒΕΚ Βεκράκος παρουσίασε στο Ζάππειο το concept Fair Specialty Coffees, μια επιστημονική προσέγγιση στην ηθική πλευρά του καφέ.

Μικρές φάρμες και γαστρονομικοί θησαυροί θα έρχονται στη συλλογή, σε όλη την διάρκεια του χρόνου, σε μικρές ποσότητες, ώστε να δίνεται η δυνατότητα μιας αδιάκοπης γευστικής εναλλαγής για τον πελάτη. Κατά διαστήματα, η οργανοληπτική ομάδα της QU -με ιδιαίτερες συνεργασίες- θα προτείνει και συνταγές έκπληξη, αφού οι συνδυασμοί των ποικιλιών καφέ είναι η ειδικότητα της Qualita Unica.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρόταση, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη βιωσιμότητα και στον μικρής κλίμακας, τοπικής παραγωγής καφέ, που έχει ως βάση τον ηθικό τρόπο παρασκευής. Η Qualita Unica, έχοντας ως οδηγό την αυστηρά επιστημονική διαδικασία καβουρδίσματος (μονοποικιλιακό ψήσιμο), ώστε ο καφές να αποδίδει στο μέγιστο τις αρωματικές και γευστικές του ιδιότητες, δημιουργεί tailor made blends.