ΣΚΡΑΤΣ: Δελτία των 100.000 ευρώ σε μίνι μάρκετ

«Σάλος» με τη μείωση προμήθειας στη Μικρή Λιανική.

Με Δελτίο Τύπου φέρνει στην επιφάνεια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής την προσπάθεια, που παρατηρήθηκε από μερίδα εφημεριδοπωλών – υποπρακτόρων διανομής τύπου, να μειωθεί το ποσοστό προμήθειας στα καταστήματα του Λιανεμπορίου.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του ΣΥΝΠΕΚΑ παρακάτω:

Την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκαν έντονα φαινόμενα από εφημεριδοπώλες διανομείς του Ελληνικού Τύπου να προσπαθούν με δόλιο τρόπο να μειώσουν τα ποσοστά προμήθειας στα καταστήματα του Λιανεμπορίου.

Η προσχηματική δικαιολογία που επικαλούνται είναι ότι θα πρέπει η προμήθεια που δικαιούμαστε ως κλάδος να αφαιρείται ο Φ.Π.Α από την ονομαστική αξία των εφημερίδων και περιοδικών.

Αυτό είναι παράνομο καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων Λιανεμπορίου που διανέμουν τον Ελληνικό Τύπο δίδουν απόδειξη στους καταναλωτές με Φ.Π.Α 0% όπως ορίζει ο ισχύων νόμος (ενσωματωμένο Φ.Π.Α από την ονομαστική αξία η κάθε εφημερίδα ή περιοδικό).

Η αλήθεια είναι ότι ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τον ηλεκτρονικό έλεγχο διανομής του Ελληνικού Τύπου (barcode) από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, προσπαθούν με δόλιο τρόπο να μετακυλήσουν τον Φ.Π.Α προς τους λιανεμπόρους διανομείς.

Σε καμιά περίπτωση κανένας συνάδελφος να μη δεχτεί μείωση ποσοστών προμήθειας άσχετα από τη μέθοδο εκβιασμού που χρησιμοποιείται από τους διανομείς εφημεριδοπώλες ότι θα σταματήσουν να τους προμηθεύουν εφημερίδες και περιοδικά.

Το Προεδρείο του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων, Καπνοπωλών και Ψιλ. Ειδών Ν. Αττικής θα σταθεί αρωγός σε κάθε μέλος του Σωματείου μας και θα κινηθεί νομικά εναντίον κάθε διανομέα εφημεριδοπώλη που θα προβεί σε παράνομη πράξη σταματώντας την προμήθεια διανομής στο εκάστοτε Σημείο Μικρής Λιανικής.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Συνδικάτου στο τηλέφωνο 210-3302840, Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00-17:00, έτσι ώστε να δοθεί εντολή στο νομικό μας τμήμα και να στραφούμε εναντίον του κάθε παρανομούντα διανομέα εφημεριδοπώλη.

Ήδη το Προεδρείο του Συνδικάτου έχει αιτηθεί με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κο Ελευθέριο Κρέτσο, έτσι ώστε το πάγιο αίτημά μας που αφορά την αύξηση της προμήθειας μας, να ενταχθεί στην ίδια νομοθετική ρύθμιση έχοντας και διοικητικές κυρώσεις.

«Είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για περαιτέρω διευκρινίσεις».