Στα 45 εκατ. ευρώ το deal για τη Μινέρβα. 

Άλλαξε «χέρια» η εταιρεία τροφίμων Μινέρβα, με τον όμιλο PZ Cussons Plc, να ανακοινώνει και επίσημα τη συμφωνία για τη μεταβίβαση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μινέρβα Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων ΑΕ στην εταιρεία Mirties Enterprises Company Limited, θυγατρική της Diorama Investments SICAR SA.

Με βάσει την ανακοίνωση της εταιρείας δε, διαχειριστής της Diorama έχει οριστεί η Deca Investments Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε., ενώ το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στα 45,1 εκατ. ευρώ.

Η Μινέρβα διαθέτει ιστορία 115 χρόνων στην αγορά και είναι σήμερα μια από τις πιο γνωστές βιομηχανίες ειδών διατροφής, με εμβληματικό brand. Η εταιρεία διατηρεί ένα ισχυρό πορτφόλιο με περισσότερα από 10 εμπορικά σήματα σε είδη διατροφής (ελαιόλαδο, τυροκομικά, φέτα, βούτυρο, μαργαρίνη, ξίδι) και υψηλά μερίδια στις επιμέρους αγορές. Παράλληλα αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου. Η ισχυρή θέση της Μινέρβα βασίζεται στην παραγωγική της βάση με τρεις μονάδες παραγωγής και τις συνεχείς επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού.

Κατά την τελευταία οικονομική χρήση που έκλεισε στις 31 Μαΐου 2019, ο κύκλος εργασιών της Μινέρβα ανήλθε σε 50,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA σε 3,8 εκατ. ευρώ.