“Διαμάντι” της ελληνικής οικονομίας ο ΟΚΑΑ

Διαμάντι” της ελληνικής οικονομίας ο ΟΚΑΑ. 

Σημαντική διάκριση για τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, ο οποίος και έλαβε βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στο φόρουμ «Diamonds of the Greek Economy 2019», που διοργανώθηκε από τον δημοσιογραφικό οργανισμό NewTimes Publishing.

Οι βραβεύσεις στηρίχθηκαν σε αξιολόγηση περίπου 10.000 επιχειρήσεων βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών (κερδοφορία, ρευστότητα κ.α.) και κριτηρίων όπως η πολιτική ανθρώπινου δυναμικού και η εταιρική και κοινωνική ευθύνη.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου, η οποία στην ομιλία της ανέφερε πως «η τιμητική διάκριση αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της, αλλά και την επαύξηση της δημόσιας αξίας και της κοινωνικής της ανταποδοτικότητας».

Η κα Γεωργακάκου–Κουτσονίκου αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας, «να παραμείνει ο ΟΚΑΑ μια κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη δημόσια επιχείρηση,  που παράλληλα θα εξυπηρετεί ολοένα και καλύτερα τη δημόσια αποστολή της: την παροχή όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών έτσι ώστε οι 700 παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας, (κεντρικές αγορές και ιχθυόσκαλες σε όλη τη χώρα,) να αναπτύσσονται και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και των εξαγωγικό τους προσανατολισμό».

Αναφέρθηκε επίσης στις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, καθώς, με βάση το νέο Στρατηγικό Σχέδιο 2018-2022, ο Οργανισμός υλοποιεί ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των υποδομών και ανάπτυξης νέων υποδομών και αγορών. Κεντρικός στόχος της Διοίκησης παραμένει η συνολική ανάπλαση της Κεντρικής Αγοράς της Αθήνας, η οποία θα επιτρέψει την περαιτέρω αξιοποίηση της, καθώς και την εναρμόνισή της με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Σε δεύτερο χρόνο, αντίστοιχος ανασχεδιασμός των υποδομών έχει προγραμματιστεί και για την Αγορά της Πάτρας.

Επιπλέον, από κοινού με την Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης, ο ΟΚΑΑ σχεδιάζει τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Agrologistics στη Θεσσαλονίκη, στόχο την ανάδειξη της χώρας σε βασικό διαμετακομιστικό κέντρο νωπών και μεταποιημένων προϊόντων στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Όσον αφορά στη διεύρυνσή του δικτύου, στους επόμενους μήνες επίκειται η έναρξη λειτουργίας νέας Ιχθυόσκαλας στο Βόλο, καθώς και η ανάπτυξη δικτύου αγορών λιανικής πώλησης τροφίμων. Ήδη σε συνεργασία με τη Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, προχωρά η αξιοποίηση του παλιού αμαξοστασίου στην πλατεία Ιπποδάμειας στον Πειραιά, με μετατροπή του σε μια σύγχρονη αγορά τροφίμων.

Κλείνοντας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΚΑΑ ευχαρίστησε τα μέλη της Διοίκησης, τα στελέχη και τους εργαζόμενους, καθώς και τις χιλιάδες επιχειρήσεις που επιλέγουν να δραστηριοποιούνται και να εξυπηρετούνται από τις αγορές του, επιβεβαιώνοντας το έργο που συντελείται για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη της εταιρείας.