Ληστεία με ποδήλατο σε σούπερ μάρκετ

Τριάντα τέσσερις επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας -κυρίως εμπορίας τροφίμων και ποτών- φαίνεται πως ζημιώθηκαν με το ποσό των 2,6 εκατ. ευρώ, πέφτοντας στα «δίχτυα» πολυμελούς κυκλώματος, που μέσω εταιρειών («βιτρίνες») αγόραζε τα προϊόντα τους, με ακάλυπτες επιταγές ή πλαστά τραπεζικά εμβάσματα, και τα μεταπωλούσε σε ανταγωνιστικές τιμές.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 29 άτομα και μεταξύ αυτών τρία ηγετικά μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν ιδρύσει συνολικά εννέα εταιρείες – μορφώματα (Μονοπρόσωπες Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες- ΜΙΚΕ) σε ονόματα μελών της ή χρησιμοποίησαν τέσσερις προϋπάρχουσες εταιρείες, νοικιάζοντας αποθήκες και γραφεία προκειμένου να προσδίδουν κύρος και να δημιουργείται η εικόνα υγιών επιχειρήσεων.