«Επένδυση» στην καινοτομία από το Κτήμα Semeli

«Επένδυση» στην καινοτομία από το Κτήμα Semeli. 

Με στόχο την παρουσία στις τοπικές αγορές, τη γνωριμία με τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τους λάτρεις των οίνων, το Κτήμα Semeli, πραγματοποίησε στα Ιωάννινα, ενημερωτική εκδήλωση για τα αναπτυξιακά σχέδια του Οινοποιείου, αλλά και γευσιγνωσίας των ΠΟΠ κρασιών του Κτήματος.

Η εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου παρουσίασης των κρασιών και των δραστηριοτήτων του «Κτήματος Semeli» σε 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η επιλογή των Ιωαννίνων, έγινε με γνώμονα την πλούσια πολιτιστική αλλά και οινική παράδοση της περιοχής.

Οι παρουσιάσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, sommeliers, F&B και εμπόρους με σκοπό να γνωρίσουν τα κρασιά Semeli, το όραμα και τη φιλοσοφία του οινοποιείου, τη νέα επένδυση στον Οινοτουρισμό, αλλά και τη διαρκή επένδυση στη βελτιστοποίηση και την αναβάθμιση των υποδομών και των μεθόδων παραγωγής του κτήματος.

H εταιρεία, επεκτείνει τους ιδιόκτητους αμπελώνες με νέες φυτεύσεις βιολογικής καλλιέργειας, δοκιμάζει την παραγωγή καινούριων ποικιλιών ελληνικών και διεθνών σε terroir, που θα εξελιχθούν σε αμπελοτόπια, από τα οποία θα παράγονται ιδιαίτερες ετικέτες κρασιού (single vineyard- single cru).

Επίσης, επενδύει στην ανάδειξη γηγενών ποικιλιών, που θα καλλιεργούνται και θα οινοποιούνται, αρχικά πειραματικά, σε έναν πρότυπο αμπελώνα, που περιβάλλει το Οινοποιείο.