Η κατηγορία της μπύρας αποτελεί ένα από τα δυνατά «χαρτιά» για μίνι μάρκετ και περίπτερα, με αποτέλεσμα αρκετοί να είναι οι επαγγελματίες που ενισχύουν τη γκάμα τους με κωδικούς ελληνικούς από μικρότερες ζυθοποιίες.

Μια από από αυτές, είναι και η Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος που παράγει από το 2014 φρέσκες και μη παστεριωμένες μπύρες και ειδικότερα την premium craft μπύρα VOREIA. Τις τελευταίες μέρες, ο Όμιλος Photos Photiades ανακοίνωσε ότι επενδύει στην Siris Microbrewery έχοντας ως στόχο να ενδυναμώσει τη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα, καθώς και να διευρύνει τα προϊόντα υψηλής ποιότητας που προσφέρει στους καταναλωτές. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στη στρατηγική επένδυση του Ομίλου Photos Photiades θα συμβάλουν η μακρά εμπειρία και η τεχνογνωσία στη ζυθοποιία, οι προγραμματισμένες επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις των Σερρών, το υπάρχον εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της Siris Microbrewery, καθώς και το δίκτυο πωλήσεων της Beverage World, η οποία θα αναλάβει την αποκλειστική διανομή.

Ο Παύλος Φωτιάδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Photos Photiades ανέφερε: «Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι μικροζυθοποιίες συντελούν στην καλλιέργεια και στον εμπλουτισμό της γεύσης των καταναλωτών και στην ανάπτυξη της κουλτούρας της μπύρας. Μαζί με την ομάδα της Siris και φυσικά με τον δημιουργό της, κ. Γιάννη Μαρμαρέλλη, που για σχεδόν μια δεκαετία παράγουν με το ίδιο πάθος και μεράκι μπύρες ιδιαίτερου χαρακτήρα και σταθερά υψηλής ποιότητας, θα εργαστούμε για να αναδείξουμε περαιτέρω τη γευστική αξία της μπύρας VOREIA, η οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αγκαλιάστηκε από την ελληνική αγορά κι όχι μόνο».