Τα μεγαλύτερα οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα και εισαγωγείς ξένων κρασιών, θα παρουσιάσουν για ένατη χρονιά στο κοινό τα καλύτερα κόκκινα κρασιά τους, στην έκθεση «Μεγάλα κόκκινα κρασιά» που θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου στον Πύργο Πετρέζα (Σπάτα).

Σε ό,τι αφορά τον ελληνικό αμπελώνα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο γεγονός, ότι πολλά οινοποιεία παρουσιάζουν σε αντιπαραβολή το καλύτερο, πρόσφατης εσοδείας, κόκκινο κρασί τους (φέτος εν γένει, του 2020) με το ίδιο κρασί από παλαιότερη εσοδεία, δηλαδή παλαιωμένο, συχνά πάνω από δέκα χρόνια.

Στην έκθεση συμμετέχουν 35 ελληνικά και 40 ξένα οινοποιεία μέσω των αντιπροσώπων τους, με κρασιά από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Αργεντινή. Τόσο τα ελληνικά, όσο και τα ξένα κρασιά, συνολικά 190 ετικέτες, είναι κορυφαίας ποιότητας, με βαθμολογίες από τους πιο γνωστούς οινοκριτικούς, στην πλειονότητά τους ανάμεσα στο 93%-98% και φτάνοντας σε κάποιες περιπτώσεις το «perfect» 100%.

Την τιμητική τους έχουν οι δύο περιοχές-φάροι παραγωγής ερυθρών οίνων της χώρας, η Νεμέα και η Νάουσα, με 12 και 19 ετικέτες αντιστοίχως, ενώ τιμώμενη περιοχή του διεθνούς αμπελώνα είναι φέτος η Τοσκάνη με 12 ετικέτες.