Στο 1,4 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές στην εφορία

Στο 1,4 δισ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές στην εφορία. 

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν προθεσμία οι φορολογούμενοι, προκειμένου να ρυθµίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία, µε βάση τη ρύθµιση των 120 δόσεων.

Το ενδιαφέρον των φορολογουμένων παρουσιάζεται μεγάλο, καθώς ο αριθµός των οφειλετών που έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθµιση των 120 δόσεων προσεγγίζει τους 250.000. Πρόκειται κυρίως για «βιώσιµους» οφειλέτες µε σηµαντικά χρέη, καθώς µεγάλος αριθµός οφειλετών είτε χρωστάει µικροποσά είτε χρωστάει τεράστια ποσά τα οποία είναι δύσκολο να εισπραχθούν (π.χ. χρεοκοπηµένες επιχειρήσεις).

Το ποσό οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση που έχει ήδη ρυθµιστεί ανέρχεται σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ, το ποσό των προσαυξήσεων που έχουν βεβαιωθεί προσεγγίζει τα 430 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ρυθµισµένο ποσό (κεφάλαιο και προσαυξήσεις) τα 1,85 δισ. ευρώ. Μάλιστα από τις ρυθµίσεις έχουν εισπραχθεί περίπου 200 εκατ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονοµικών παρακολουθούν σχεδόν σε καθηµερινή βάση την πορεία της ρύθµισης, καθώς θεωρείται ότι η επιτυχία της θα αποτελέσει «σηµαντικό όπλο» στις συζητήσεις µε τους επικεφαλής των θεσµών από τον Σεπτέµβριο.