Στο πρόβλημα της ακρίβειας, τις παραπλανητικές εκπτώσεις και στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας, σημειώνοντας ότι οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια είναι συνεχείς, ενώ η πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα που είναι ορατά στα ράφια.

«Οι τιμές των προϊόντων εκείνων για τα οποία οι έλεγχοι απέδειξαν ότι υπήρχε πρόβλημα, ήδη έχουν μειωθεί. Περιμένουμε να το κάνουν και οι υπόλοιπες εταιρείες, αν δεν το κάνουν, σε έναν – δύο μήνες θα επαναλάβουμε τους ελέγχους», ανέφερε ο κ. Σκρέκας και επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση το υπουργείο Ανάπτυξης δεν επιδιώκει τον περιορισμό των προσφορών, όπως σκόπιμα διαστρεβλώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι οι προσφορές και οι εκπτώσεις πρέπει να είναι πραγματικές, να μην είναι παραπλανητικές ή εικονικές, να μην κοροϊδεύουν τους καταναλωτές», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με την Black Friday ο υπουργός ανέφερε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα η ΔΙΜΕΑ έχει συλλέξει τιμές τις οποίες θα συγκρίνουμε μετά την Black Friday σε σχέση με τις τιμές πριν την περίοδο αυτή και εάν υπάρχει λόγος θα επιβληθούν πρόστιμα».