Μέχρι 10.000 ευρώ τα πρόστιμα για το τσιγάρο

Τα καπνικά είδη φαίνεται να αποτελούν έναν από τους βασικούς στόχους των ληστών στην Ελλάδα, καθώς η μεταπώλησή τους είναι πολύ πιο εύκολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις διαδοχικές συλλήψεις στην Αθήνα για «χτυπήματα» σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα, η Αστυνομία σταμάτησε πρόσφατα αντίστοιχες κλοπές και στις Σέρρες.

Πιο συγκεκριμένα, συλλήφθηκαν επ’ αυτοφώρω, δύο άνδρες ηλικίας 32 και 24 χρόνων, οι οποίοι το τελευταίο τετράμηνο διέπρατταν κλοπές σε καταστήματα λιανικής και άλλες μικρές επιχειρήσεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι από τον περασμένο Ιανουάριο, ενεργώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας δύο κλεμμένα οχήματα, διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι ενέχονται σε 17 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, μεταλλικά αντικείμενα, εργαλεία, καπνικά είδη και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο παραπάνω κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.