Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Agrino

Επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Agrino. 

Ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, που υπολογίζεται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, έχει δρομολογήσει η εταιρεία Agrino από τις αρχές του προηγούμενου έτους.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας, αποτελείται από τρία επενδυτικά προγράμματα τα οποία έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2022.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αναστάσιο Πιστιόλα, κύριος στόχος του επενδυτικού πλάνου είναι ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού και των παραγωγικών διεργασιών, η σημαντική αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, η εισαγωγή πρόσθετων αυτοματισμών, η επένδυση στην ψηφιακή τεχνολογία με εισαγωγή νέων προηγμένων λογισμικών, η παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων που ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες, καθώς και η δημιουργία υποδομών αποθήκευσης και ξήρανσης πρώτων υλών με σκοπό την υποστήριξη της μοναδικής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ιχνηλασιμότητας σε επίπεδο παραγωγού.

Με την υλοποίηση και ολοκλήρωση των επενδυτικών προγραμμάτων τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία έχει ως στόχο τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής κερδοφορίας της, με την περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην ελληνική αγορά και στις τρεις προϊοντικές κατηγορίες (ρύζια, όσπρια και ρυζογκοφρέτες), με την ανάπτυξη των εξαγωγών και την είσοδο σε νέες αγορές, καθώς και με την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων τόσο σε ομοειδή προϊόντα της γκάμας που διαθέτει σήμερα όσο και σε άλλες κατηγορίες τροφίμων.