Τα καπνικά δείχνουν το

Τα καπνικά δείχνουν το «δρόμο» για το λαθρεμπόριο στα αλκοολούχα

Οι επιτυχημένες προσπάθειες στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στους κλάδους των καπνικών και των καυσίμων, θα αποτελέσουν πρότυπο για το «χτύπημα» και των παράνομων αλκοολούχων ποτών που έχουν «κατακλύσει» την ελληνική αγορά.

Αυτό επισήμανε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γεώργιος Πιτσιλής κατά τη γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Τα καπνικά δείχνουν το "δρόμο" για το λαθρεμπόριο στα αλκοολούχαΟ κ. Πιτσίλης τόνισε ότι τα πρώτα αποτελέσματα του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου καταπολέμησης της λαθρεμπορίας (ΣΕΚ) στους κλάδους καυσίμων και καπνικών δημιουργούν ελπίδες για την καλύτερη αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων και στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών. «Οι κάθε είδους συνέργειες με την ιδιωτική οικονομία είναι πολύ σημαντικές. Ενημερώθηκα για την προσπάθεια εκ μέρους του συμβουλίου παραγωγών και εταιρειών διακίνησης αλκοολούχων ποτών για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας ιχνηλασιμότητας των αλκοολούχων ποτών και εμείς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να ανταποκριθούμε θετικά σε αυτή την πρόταση γιατί πιστεύουμε ότι θα συμβάλει θετικά στην εποπτεία της αγοράς» ανέφερε ο κ. Πιτσιλής.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης, τόνισε ότι  υπάρχει ένας ολοκληρωμένος επιχειρησιακός βραχίονας για την αντιμετώπιση φαινομένων λαθρεμπορίας σε κλάδους όπως τα καύσιμα και τα καπνικά.