Τέλος στις δημόσιες συναθροίσεις βάζει ο κορονοϊός

Τέλος στις δημόσιες συναθροίσεις βάζει ο κορονοϊός. 

Απαγορεύονται, σύμφωνα με νέα απόφαση, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με τη συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων, με πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο σε περίπτωση παράβασης του νέου μέτρου προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων, ενώ θα πρέπει κάθε περίπτωση να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και αποστάσεων μεταξύ των προσώπων.

Αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν αποκλειστικά για την μετάβαση στην εργασία, την επίσκεψη στο γιατρό, τη μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων, τη μετάβαση σε ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία και την τράπεζα, τη μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων, την κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε ανάγκη, τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας απαρέγκλιτα την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρων και την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας και, όπου αυτό δεν είναι δυνατό, να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.