Σαράντης: «Να προσφέρω στο εθνικό μας προϊόν, τη φέτα»

Τιμητική διάκριση για τη φέτα Ήπειρος.

Τα προϊόντα Ήπειρος αναδείχθηκαν για ακόμη μια χρονιά στον διεθνή διαγωνισμό Monde Selection 2019. Στα φετινά βραβεία ποιότητας, σε όλες της τις εκδοχές, απέσπασε συνολικά τρεις χρυσές διακρίσεις για τους κωδικούς: Φέτα Π.Ο.Π., Φέτα Π.Ο.Π. με 40% λιγότερο αλάτι και Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π..

Η Ήπειρος Φέτα Π.Ο.Π. διακρίθηκε για την αυθεντική, παραδοσιακή της γεύση, το χαρακτηριστικό άρωμά της και την ποιότητά της. Η Ήπειρος Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π., που παράγεται αποκλειστικά από ελληνικό βιολογικό, αιγοπρόβειο γάλα, ξεχώρισε για τα μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της, ενώ η Ήπειρος Φέτα Π.Ο.Π. με 40% λιγότερο αλάτι, απέσπασε το χρυσό βραβείο, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει όλα τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της φέτας Ήπειρος, ακόμα και με 40% λιγότερο αλάτι. 

Υπενθυμίζεται ότι το Monde Selection είναι ένα διεθνές ινστιτούτο πιστοποίησης ποιότητας, που από το 1961, επιβραβεύει κάθε χρόνο, μέσα από μία ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης, τρόφιμα και ποτά από όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με πάνω από 70 σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin, οινολόγους διεθνούς φήμης, καθηγητές πανεπιστημίων, διατροφολόγους και άλλους διακεκριμένους επαγγελματίες του κλάδου.