Η 6η FOOD EXPO ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου φιλοξενώντας στο εκθεσιακό κέντρο Μetropolitan Expo περισσότερους από 1.300 εκθέτες τόσο από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό, καλύπτοντας 50.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας! Αριθμοί που αποτελούν νέο ρεκόρ για την έκθεση, η οποία μέσα στα 6 χρόνια ζωή της έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στο διεθνές εκθεσιακό πάνθεο. Με τον “αέρα” μίας έκθεσης διεθνούς εμβέλειας, η 6η FOOD EXPO, έχει ως στόχο να αποτελέσει μία κορυφαία στιγμή για την εγχώρια αγορά και να αυξήσει την ποσοτική και ποιοτική υπεροχή των επισκεπτών της, προσελκύοντας 70.000 επαγγελματίες από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το κορυφαίο εμπορικό φόρουμ του κλάδου

Οι επαγγελματίες αυτοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν περισσότερες από 1.050 ελληνικές παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας, έτσι ώστε να επιλέξουν από τους καλύτερους και να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους. Επίσης, με τον έντονο διεθνή της χαρακτήρα η έκθεση θα τους δώσει την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με 250 ξένους εκθέτες με τους οποίους θα πραγματοποιήσουν απευθείας κερδοφόρες εμπορικές συναλλαγές.

Παράλληλες εκδηλώσεις για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά

Κατά την διάρκεια της FOOD EXPO 2019, θα πραγματοποιηθούν μερικές στοχευμένες εκδηλώσεις όπως το Μediterranean Food Stage όπου με τη συμμετοχή δεκάδων αρχιμαγείρων και chefs από την Ελλάδα, θα αναδειχτούν τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά από τις Περιφέρειες της χώρας μας. Επίσης, η Επιστημονική λέσχη “ΦΙΛΑΙΟΣ” θα απονείμει τα Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα και βιολογικά ελαιόλαδα στους νικητές του Διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ 2019 και θα διοργανώσει τον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για τον ελαιοκομικό τομέα, Olive Challenge. 

Μαζί και η έκθεση OENOTELIA 2019

Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική b2b αγορά, αλλά και στις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, η OENOTELIA με 180 εκθέτες (παραγωγοί και διανομείς οίνων και αποσταγμάτων και εταιρείες εξοπλισμού και αξεσουάρ κρασιού) έχει ως στόχο να αναδειχθεί στο σημαντικότερο οινικό trade show στη χώρα μας. Και φέτος διεξάγεται μαζί με τη FOOD EXPO.