χρυσά αυγά

Την εταιρεία Χρυσά Αυγά υποδέχθηκε ως νέο μέλος η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενισχύοντας περαιτέρω, με μία ακόμη σημαντική ελληνική επιχείρηση, τη δυναμική της δράσης στην προσπάθεια για τη στήριξη και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το μόνο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο ικανό να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Τα Χρυσά Αυγά, έχοντας πιστοποιηθεί με επιτυχία από την εταιρεία EUROCERT, φέρουν πλέον το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και έτσι αποτελούν ενεργό μέλος της Πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει ορισμένες από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, με ιδιοκτησία, παραγωγική δραστηριότητα και βάση στην Ελλάδα, και έχει ως στόχο στην ανάδειξη της υψηλής προστιθέμενης αξίας και του σημαντικού ρόλου της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και τη διατήρηση του εθνικού πλούτου στη χώρα.

Τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης  ποιοτικού ελέγχου και εμπορίας αυγών στην Ελλάδα, η οποία διακινεί πάνω από 270 εκατομμύρια αυγά ετησίως. Ιδρύθηκε το 1996 , με τη συνένωση 2 μεγάλων εταιριών του χώρου  και με τη 60χρονη πείρα των παραγωγικών της μονάδων παρουσιάζει σήμερα μια από τις πιο σύγχρονες, ασφαλείς  και καινοτόμες γκάμες προϊόντων διεθνώς, και ειδικά στα βιολογικά αυγά, με κότες που κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα σε καθαρά βιολογικούς ελαιώνες.

Με έμφαση στη διασφάλιση ποιότητας και φρεσκάδας των αυγών, οι μονάδες της εταιρείας στο Σχηματάρι Βοιωτίας και το Χιλιομόδι Κορινθίας διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα ωοσκόπησης των αυγών, καθημερινούς κτηνιατρικούς ελέγχους, αυτοματοποιημένα συστήματα νερού και τροφής και σύστημα βιολογικού καθαρισμού και επεξεργασίας των αποβλήτων τα οποία μετατρέπονται σε οργανικά λιπάσματα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία διαθέτει όλες τις ανώτερες πιστοποιήσεις, μεταξύ των οποίων  ISO 9001, ISO 22000, GMO FREE, ΔΗΩ, AGROCERT κ.α.

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι:

Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΕΖΑ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία  Βαρβαγιάννη, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captains, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aυγά Βλαχάκη, Χαΐτογλου, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά Αυγά, Cretan Mill.

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η εκπαίδευση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερία μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρίες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Παραγωγή́, Βάση και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε. βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.

Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων