λιανεμπόριο

Στην απόφαση να μειωθεί το ωράριο των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περιοριστεί κατά 15% η χρήση ενέργειας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης. Ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε: «Το καινούργιο ωράριο είναι προαιρετικό. Θα δοκιμαστεί, θα κριθεί και αν χρειαστεί κάτι να διορθώσουμε, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε αμέσως». «Είναι δικαίωμα των Εμπορικών Συλλόγων να τακτοποιούν τα του οίκου τους, εδώ και 20 χρόνια, οι Εμπορικοί Σύλλογοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Φιλιππίδης εκτίμησε ότι η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για το ωράριο δεν επηρεάζει την απασχόληση. «Οι συμβάσεις εργασίας απαιτούν 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, η δική μας πρόταση, μιλά για 45 ώρες την εβδομάδα. Δε θα χαθούν θέσεις εργασίας, ίσως κερδίζοντας 15% από το ενεργειακό κόστος, να χαθούν 6 ώρες υπερωριακής εργασίας/εβδομάδα ή 2 ρεπό τον μήνα», διευκρίνισε.

«Εμείς κάνουμε προσπάθεια να βοηθήσουμε την αγορά να σταθεροποιηθεί γιατί πιστεύουμε πως η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι ένα στολίδι και πρέπει να διαφυλάξουμε πως θα είναι όρθια την επόμενη ημέρα», σημείωσε.