Από την παραγωγή μέχρι το μίνι μάρκετ και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία Βεζύρογλου φροντίζει για την ποιότητα και την ασφάλεια των φρέσκων λαχανικών, ενισχύοντας διαρκώς την παρουσία της στην ελληνική αγορά.

Το brand «Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου» στα ψυγεία των μίνι μάρκετ

Tα λαχανικά και οι έτοιμες σαλάτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μία ανερχόμενη τάση, η οποία ευνοήθηκε και από την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, με όλο και περισσότερους καταναλωτές να δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων. Το έτοιμο, υγιεινό και γρήγορο φαγητό έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε καθημερινότητα για τη νέα γενιά και στην Ελλάδα, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν και τα μίνι μάρκετ, ώστε να αυξήσουν την γκάμα τους – και κατ’ επέκταση τα περιθώρια κέρδους τους. Μία εξαιρετική επιλογή προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί τον τελευταίο καιρό η εταιρεία τροφίμων Α. ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ, η οποία προσφέρει στη μικρή λιανική μία αξιόλογη σειρά από προϊόντα με φρέσκα φυλλώδη λαχανικά, υπό το brand «Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου».

Ελληνική επιχείρηση από την Ημαθία

Η εταιρεία Βεζύρογλου είναι μία ελληνική επιχείρηση, η οποία διαθέτει μία κάθετη μονάδα με έδρα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, όπου βρίσκεται και το ιδιόκτητο αγρόκτημα της οικογένειας Βεζύρογλου. Μετρά περισσότερα από 100 χρόνια ζωής. Σε αυτή παράγονται αποκλειστικά φυλλώδη λαχανικά και baby φύλλα, που καλλιεργούνται και τυποποιούνται εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνικές ήπιας καλλιέργειας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Το αγρόκτημα εκτείνεται σε 800 στρέμματα, εκ των οποίων τα 400 είναι δικτυοκήπια και τα 100 στρέμματα θερμοκήπια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006, μπαίνοντας δυναμικά στην ολοκληρωμένη παραγωγή «από το χωράφι στο ράφι» (παραγωγή – τυποποίηση – διανομή), με βασική φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα, την ασφάλεια των προϊόντων και τη συνεχή διανομή προϊόντων στην αγορά, όλο τον χρόνο κάθε μέρα!

Σε μία κάθετη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και διανομής προϊόντων, η εταιρεία διαθέτει:
• εξειδικευμένο προσωπικό αγρών,
• αγρο-τεχνικό τμήμα με έμπειρους γεωπόνους,
• τμήμα R&D για την παρακολούθηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών,
• τμήμα Ελέγχου Ποιότητας με τεχνολόγους τροφίμων,
• τμήμα Τυποποίησης-Συσκευαστηρίου (4 γραμμές παραγωγής),
• τμήμα Logistics (Αποθήκες/Ψυγεία).
Η καθετοποίηση την μονάδας εξασφαλίζει τη φρεσκάδα αλλά και την ασφάλεια των προϊόντων της εταιρείας.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός φυλλωδών λαχανικών στη Β. Ελλάδα

Η εταιρεία Βεζύρογλου είναι, επίσης, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στην Ελλάδα, στην κατηγορία του. Έχει τη μεγαλύτερη σε όγκο παραγωγή φυλλωδών λαχανικών στη Βόρεια Ελλάδα και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της χώρας. Παράλληλα, αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα baby φύλλων της χώρας, παράγοντας 10 διαφορετικά είδη, γεγονός που της προσδίδει χαρακτηριστικό πλεονέκτημα στην ελληνική αγορά τροφίμων. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι πρωτοπόρα στην παραγωγή, τυποποίηση και διάθεση στην ελληνική αγορά μη πλυμένων και μη επεξεργασμένων baby φύλλων, την παραγωγή κηπευτικών μέσα σε δικτυοκήπια, την τεχνολογία μέτρησης διατηρησιμότητας στα φύλλα και την επεξεργασία με τη μέθοδο FEFO, καθώς και στην παραγωγή νέων ειδών λαχανικών (baby kale, baby μουστάρδα).

Τα προϊόντα της έχουν δε εγγυημένη ποιότητα, αφού τηρείται σύστημα πλήρους ιχνηλασιμότητας, από τον σπόρο έως το χωράφι και από το συσκευαστήριο έως το ράφι. Η εταιρεία κατέχει: πιστοποίηση GLOBALGAP PLUS για τις προδιαγραφές ορθής γεωργικής πρακτικής, ISO 22000:2005 για τα συστήματα σωστής λειτουργίας του συσκευαστηρίου και της υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων, καθώς και GRASP για την εφαρμογή ορθής κοινωνικής πρακτικής και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.