Προϊόντα από χαρούπι κερδίζουν τα ράφια

Οι υπερτροφές, τα σνακ και τα αρτοσκευάσματα κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια και εγχώρια αγορά, με τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής να τοποθετούν στα ράφια των καταστημάτων τους αντίστοιχα προϊόντα, για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Εκτός από τις γνωστές υπερτροφές όπως το ιπποφαές, την κράνα, το γκοτζιμπέρι, το ταχίνι και τα υπόλοιπα superfoods, που έχουν πλέον κερδίσει τη θέση τους στο καλάθι των νοικοκυριών, τάση στην αγορά αποτελούν και οι κωδικοί με χαρούπι, που λανσάρουν συστηματικά οι εγχώριες βιομηχανίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των αρτοσκευασμάτων. Το χαρούπι, σύμφωνα με έρευνες, διαθέτει δεκαπλάσια ωφέλιμα σάκχαρα απ’ όσα διαθέτει η φέτα και χρησιμοποιείται ευρέως από τις εταιρείες για την παρασκευή ψωμιού, παξιμαδιών, φρυγανιών και μπισκότων, αφού η αυξημένη ζήτηση για πιο υγιεινές επιλογές έφερε την περαιτέρω ανάδειξη τέτοιων προϊόντων. Η βιομηχανία Elbisco, για παράδειγμα, επέκτεινε τη σειρά προϊόντων Elite με καινοτόμες φρυγανιές, ζυμωμένες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων και χαρούπι, που είναι κατάλληλες για κάθε στιγμή της ημέρας ως σνακ. Επίσης, στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα μικρής λιανικής είναι διαθέσιμα από τη Βιολάντα τα μπισκότα Vegano, τα οποία κυκλοφορούν και στον τύπο βρώμη με χαρούπι.

«Τη θέση τουςέχουν πλέον κερδίσει στο καλάθι των νοικοκυριών οι κωδικοί με χαρούπι, που λανσάρουν συστηματικά οι εγχώριες βιομηχανίες.»

Σε μπισκότα βρώμης επενδύουν οι εγχώριες βιομηχανίες

Κι ενώ το χαρούπι ενισχύει τη θέση του στην κατηγορία των αρτοσκευασμάτων, η βρώμη κατέχει την πρωτοκαθεδρία στο κανάλι των μπισκότων. Με εισιτήριο τους νέους, καινοτόμους κωδικούς, αύξηση στις πωλήσεις τους είδαν τον τελευταίο χρόνο οι μεγάλες μπισκοτοποιίες στη χώρα. Τα μπισκότα βρώμης έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή, καθώς αποτελούν άριστη επιλογή για πρωινό και κρατούν μακριά το αίσθημα της πείνας σχεδόν μέχρι το μεσημέρι. Έτσι, η κατανάλωσή τους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά. Το αγοραστικό κοινό προτιμά αυτό το είδος μπισκότων επειδή η βρώμη έχει σημαντικές ιδιότητες που ταυτίζονται με τα σύγχρονα διατροφικά πρότυπα. Περιέχει έναν τύπο φυτικής διαλυτής ίνας γνωστή ως β-γλυκάνη, η οποία ανήκει στην κατηγορία των μη εύπεπτων πολυσακχαριτών που βρίσκονται ευρέως στη φύση σε τέτοιες πηγές, όπως τις βρώμες, το κριθάρι, τη ζύμη, τα βακτηρίδια, τα άλγη και τα μανιτάρια. Έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της LDL χοληστερόλης στο αίμα, χωρίς να επηρεάζει τα επίπεδα των λιποδιαλυτών αντιοξειδωτικών βιταμινών.

Gourmet επιλογές σε πίτες και ψωμί

Η κατηγορία των premium αρτοσκευασμάτων, η οποία επί της ουσίας έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει μια θέση, διεκδικώντας σημαντικά μερίδια σε μια αγορά όπου την πρωτιά διατηρεί το ψωμί του τοστ σε φέτες. Ανταποκρινόμενη στη ζήτηση της αγοράς καταναλωτή για πιο gourmet επιλογές, που μπορούν όμως να ετοιμαστούν εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, η Elbisco λάνσαρε τη νέα σειρά Κρίς Kρίς Selection, με μπριός Burger & Sandwich και Premium πίτες. Tα μεγάλα Kρίς Κρίς The Big Brioche Burger έχουν ζυμωθεί με βούτυρο και αυγό και είναι κατάλληλα για σπιτικά μπέργκερ. Τα Kρίς Κρίς The Soft Brioche Sandwich μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή εύκολων σνακ για όλες τις ώρες. Συμπληρώνουν τη σειρά οι Kρίς Κρίς Premium Πίτες, φτιαγμένες με άλευρα υψηλής ποιότητας. Oι κωδικοί κυκλοφορούν σε συσκευασίες με έντονα στοιχεία bistro, αναδεικνύοτας τα αρτοσκευάσματα της Κρίς Κρίς Selection. Με νέους κωδικούς έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της και η γνωστή εταιρεία Καραμολέγκος, η οποία λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά αρτοσκευάσματα που δίνουν περισσότερες επιλογές και στον επαγγελματία της μικρής λιανικής. Το Δέκα Brioche Burger αποτελεί ένα αφράτο ψωμί για σπιτικά μπέργκερ, με βουτυρένια γεύση και άρωμα, που κυκλοφορεί σε αδιαφανή συσκευασία με 4 τεμάχια.