Τα τελευταία χρόνια αρκετές είναι οι καινοτομίες που εφαρμόζονται στην κατηγορία των τροφίμων και των ποτών, με αποτέλεσμα στην αγορά να κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που προσελκύουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Πρόσφατα μάλιστα, μια γαλλική ζυθοποιία έφτιαξε την πρώτη μπύρα με μπλε χρώμα, αξιοποιώντας ένα θαλάσσιο κυανοβακτήριο που χρησιμοποιείται και σε διατροφικά συμπληρώματα.

Το μπλε χρώμα του προϊόντος προέρχεται από τη σπιρουλίνα και η εταιρεία, που για την παραγωγή του συνεργάστηκε με Etika Spirulina, ονόμασε τη μπύρα Line. Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, περίπου 1.500 μπουκάλια πουλήθηκαν μέσα στο 2021 και η ζυθοποιία Hoppy Urban Brew ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή, καθώς η ζήτηση μεγαλώνει.