Οι μεγάλοι «παίκτες» του κλάδου

ΕΝΑ Food Cash & Carry, Metro Cash & Carry και Cash & Carry Masoutis και The Mart αποτελούν τους μεγάλους «παίκτες» στον κλάδο των Cash & Carry, με τα περισσότερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Οι συγκεκριμένες εταιρείες συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα μερίδια της αγοράς, προσφέροντας η καθεμία τη δική της πρόταση στους επαγγελματίες της μικρής λιανικής.

Metro Cash & Carry

Με κύριο όχημα την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και με ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε 50 σημεία, τα Metrο Cash & Carry, είναι η Νο1 αλυσίδα χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα. Όσον αφορά τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, από την εταιρεία επισήμαναν στο περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» τα εξής:

  • Στα καταστήματά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία κωδικών που διατίθενται χωρίς περιορισμούς σε ποσότητες και στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς, προς όφελος κάθε επαγγελματία. Έτσι, οι πελάτες μας, απαλλάσσονται από τη δέσμευση των χρημάτων τους σε αποθεματοποίηση, ενώ μπορούν να προμηθευτούν μικρές ποσότητες νέων κωδικών με προστιθέμενη αξία, για να τις δοκιμάσουν στο κατάστημά τους, χωρίς ρίσκο.
  • Για τους ανθρώπους των Metro Cash & Carry, κάθε πελάτης είναι συνεργάτης. Γι’ αυτό και διαθέτουμε ένα μεγάλο δίκτυο εξειδικευμένων στελεχών στα καταστήματά μας, που είναι πάντα δίπλα στους πελάτες μας για να προσφέρουν ενημέρωση και χρήσιμες συμβουλές με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Metro, στα καταστήματά της, o επαγγελματίας της μεταπώλησης θα βρει περισσότερα από 20.000 προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες όπως ενδεικτικά, είδη παντοπωλείου, γλυκά, σνακ, χαρτικά, απορρυπαντικά, καθαριστικά, καλλυντικά και πολλά άλλα. Εκτός από ποικιλία προϊόντων, όμως τα καταστήματα Metro Cash & Carry προσφέρουν και εύκολη πρόσβαση σε 50 σημεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ανταγωνιστικές τιμές χωρίς περιορισμό στις ποσότητες.

ΕΝΑ Food Cash & Carry

H ΕΝΑ Food Cash & Carry είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων χονδρικής πώλησης στην Ελλάδα και από το 2001 λειτουργεί ως εταιρεία του Ομίλου ΑΒ Βασιλόπουλος. Αριθμεί 14 καταστήματα σε όλη τη χώρα και απασχολεί περισσότερα από 400 άτομα προσωπικό. Τα καταστήματά της αποτελούν ιδανικό συνεργάτη στο χονδρεμπόριο τροφίμων για όλους τους επαγγελματίες και εξασφαλίζουν άριστη ποιότητα στα προϊόντα τους. Στην ΕΝΑ C&C θα βρει κανείς περισσότερα από 10.000 προϊόντα, με τη γκάμα της να αποτελείται από φρέσκα προϊόντα, κατεψυγμένα, τυποποιημένα και ζαχαρώδη, εγχώρια και εισαγόμενα, όλα επιλεγμένα με τις πιο αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει και σε είδη κάβας, είδη προσωπικής περιποίησης, απορρυπαντικά, χαρτικά, καθαριστικά και άλλα μη τρόφιμα.

Στην επικοινωνία τους με το περιοδικό «Mini Market & Μικρή Λιανική» οι υπεύθυνοι της ΕΝΑ C&C σημείωσαν, επίσης, συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων που αξίζει τον κόπο να προσέξουν οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής και να επενδύσουν σε αυτές, δοκιμάζοντας σχετικούς κωδικούς στα ράφια τους.

Πιο συγκεκριμένα, μας τόνισαν:

Μια πρόσφατη αλλά πολύ ανεπτυγμένη τάση για το σύνολο της αγοράς που θα πρέπει να δοθεί έμφαση και από τα μίνι μάρκετ είναι τα vegan προϊόντα, με συνεχώς αυξανόμενους κωδικούς σε πολλές κατηγορίες προϊόντων όπως γάλα, τυρί, ροφήματα και γιαούρτια φυτικής προέλευσης με βάση το αμύγδαλο, την καρύδα, τη σόγια και τη βρώμη, υποκατάστατα βουτύρου μέχρι και μπισκότα και σοκολάτες. Eπιπρόσθετα και οι κατηγορίες της κατάψυξης παρουσίασαν και συνεχίζουν να παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με έμφαση στα έτοιμα ή ημιέτοιμα γεύματα, αλλά και τα κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα.

  • Η υγιεινή διατροφή και η προστασία του περιβάλλοντος κινούν τις γενικές τάσεις στην αγορά των τροφίμων, επιδρώντας και στον κλάδο των κατεψυγμένων, ο οποίος προτείνει νέα προϊόντα και εξελιγμένες συσκευασίες, καθώς και καινούργιες κατηγορίες κατεψυγμένων τροφίμων, με θετική ανταπόκριση εκ μέρους της ζήτησης.
  • Μια τάση που αναπτύχθηκε ραγδαία χάριν της πανδημίας, είναι και τα “Ready to drink” ποτά αλκοολούχα και μη, δηλαδή ποτά έτοιμα να τα πιείς. Μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις, χρώματα και εικόνες σε πολύ πιο οικονομική τιμή από το cocktailενός μαγαζιού που μπορεί να ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.
  • Μπορεί πριν από 10 χρόνια να μην πέρναγε καν απ’ το μυαλό μας, αλλά σήμερα πλέον τα έτοιμα προς κατανάλωση cocktails αποτελούν must για μια ιδιαίτερη στιγμή στο σπίτι, για ένα πάρτι με φίλους ή απλά για μια στιγμή χαλάρωσης μετά από μια κουραστική μέρα.

Μικρή συλλογή -ανάλογα με τους χώρους κάθε μικρού σημείου- με αντιπροσωπευτικές προτάσεις για λύσεις γρήγορες και απλές που θα υποστηρίζουν την νέα τάση του “Cookathome”.

The MART

Με 13 καταστήματα ανά την Ελλάδα η The Mart αποτελεί ένα από τα κορυφαία brand στον κλάδο των Cash & Carry, με την εταιρεία να έχει επενδύσει από το 2019 και στο έναυσμα μίας νέας εποχής, με τη δημιουργία του δικού της e-shop. To themart.gr εισχώρησε δυναμικά στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, επεκτείνοντας την εμβέλεια δραστηριοποίησής της εταιρείας, αλλά και προσφέροντας ένα επιπλέον εργαλείο επικοινωνίας με τους επαγγελματίες του κλάδου. Τόσο στο e-shop, όσο και στα φυσικά καταστήματα της The Mart, δε, οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής θα βρουν μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, στις κατηγορίες: Παντοπωλείο (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, σάλτσες, λάδι, ελιές, μπαχαρικά, ξύδι, ζάχαρη, καφές, ροφήματα, είδη ζαχαροπλαστικής, αρτοσκευάσματα, δημητριακά, αλεύρια, σνακς). Καθαριστικά – Χαρτικά, Καλλυντικά – Προσωπική Υγιεινή, Κάβα, Γαλακτοκομικά, Τυροκομικά, Ιχθυοπωλείο, Κρεοπωλείο, Οπωροπωλείο, Αλλαντικά – Delicatessen – Αλίπαστα, Βρεφικά Είδη, Είδη Μίας Χρήσης, Εξοπλισμός Χώρων, Λευκά Είδη – Ένδυση Υπόδηση, Εργαλεία, Είδη Κήπου, Χαρτοπωλείο, Είδη Τεχνολογίας, Εποχιακά, Είδη Pet Shop.

Η πρόταση της εταιρείας, δε, για τους επαγγελματίες του μίνι μάρκετ και γενικότερα της μικρής λιανικής, μέσα από το περιοδικό μας, αφορά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των καταστημάτων της. «Προτείνουμε στους επαγγελματίες του μίνι μάρκετ να δοκιμάσουν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Στη The Mart, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας τα οποία, μάλιστα, συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και χαμηλές τιμές.

Η The Mart συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες χονδρικού εμπορίου, διαθέτοντας 40.000 κωδικούς προϊόντων και την πιο πλούσια ποικιλία σε τρόφιμα, ποτά και επαγγελματικό εξοπλισμό, πάντα σε ανταγωνιστικές τιμές», μας ανέφεραν χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της “The Mart”, είναι εξαιρετικής ποιότητας και αυστηρών προδιαγραφών, παράγονται από Έλληνες και διεθνείς αναγνωρισμένους προμηθευτές, διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών και εύχρηστων συσκευασιών, προσφέρονται για άμεση χρήση αλλά και για μεταπώληση, ανάλογα με τον τύπο της εκάστοτε επιχείρησης, διαφοροποιούν κάθε επαγγελματία έναντι του ανταγωνισμού, ενώ συμβάλλουν και στην αύξηση της κερδοφορίας του».

Cash & Carry Μασούτης 

Η Μασούτης δραστηριοποιείται σε 20 νομούς της Επικράτειας, με πάνω από 20 καταστήματα χονδρικής και καλύπτει τις απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία. Πέρα από την ισχυρή παρουσία στο κομμάτι της μικρής λιανικής, με δίκτυο πάνω από 250 τελικά σημεία με το σήμα Express Market, η εταιρεία προσφέρει μία ολοκληρωμένη πρόταση και στο κομμάτι του food service, με προϊόντα όλων των επώνυμων εταιρειών, σε κατάλληλες συσκευασίες και συμφέρουσες τιμές. Στα Cash & Carry Μασούτης θα βρει κανείς μια πλήρη γκάμα προτάσεων σε όλες τις κατηγορίες ειδών, με επώνυμα και ποιοτικά προϊόντα. Συσκευασίες που ταιριάζουν σ’ αυτήν την αγορά, με ανταγωνιστική και προσιτή τιμολογιακή πολιτική, με πληθώρα προωθητικών ενεργειών και διαρκή υποστήριξη κι εξυπηρέτηση από εξειδικευμένο προσωπικό. Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει τους επαγγελματίες και με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να βρουν κι έξτρα προσφορές, που με τη στήριξη του τμήματος marketing επικοινωνούνται από όλα τα μέσα (έντυπα φυλλάδια, ραδιόφωνο, τηλεόραση, newsletter, social media). Η «καρδιά» της λειτουργίας των Μασούτης Cash & Carry, πάντως, βρίσκεται στο άρτια οργανωμένο και βραβευμένο logistic center, από όπου εφοδιάζονται σε καθημερινή βάση όλα τα καταστήματα.