Χάρτινα καλαμάκια στα προϊόντα της FrieslandCampina

Χάρτινα καλαμάκια στα προϊόντα της FrieslandCampina. 

Όλο και περισσότερες εταιρείες απομακρύνουν τα αναλώσιμα πλαστικά μιας χρήσεως από τα καταστήματά τους, όπως είναι τα καλαμάκια, οι μπατονέτες, τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα κ.α, σε μια προσπάθεια να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να συμμορφωθούν με τους κανόνες της Ε. Ε. Παράλληλα, οι μεγάλες βιομηχανίες βαδίζουν προς τον ίδιο δρόμο, θέτοντας στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, η FrieslandCampina, γνωστή στη χώρα μας κυρίως για το γάλα Νουνού, θα αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια στα προϊόντα της με χάρτινα. Συνολικά γύρω στα 142 εκατ. πλαστικά καλαμάκια που αντιστοιχούν σε 57.000 κιλά πλαστικού θα αντικατασταθούν μέχρι το 2021 σε όλα τα ευρωπαϊκά brands του συνεταιρισμού. Η πρωτοβουλία αυτή αφορά τα σήματα Chocomel, Fristi, Campina, Optimel, Cécémel, Joyvalle, Fristi, Pöttyös και Yazoo καθώς και το Dutch Lady brand που έχει παρουσία στην αγορά του Χονκ Κονγκ.

Η FrieslandCampina την προηγούμενη χρονιά είχε ανακοινώσει ότι το 100% των συσκευασιών της θα είναι ανακυκλώσιμες ως το 2025, ενώ μέσα στο 2019 κατάφερε να μειώσει κατά 30% το πλαστικό στα προϊόντα της.