Την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη Δέλτα του 70% των μετοχών της εταιρείας Κουρέλλας ΑΕ ανακοίνωσε η Vivartia. Το 30% της εταιρείας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της Δέλτα σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή. Η εταιρεία Κουρέλλας είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά και φυτικά (plant based) προϊόντα και τα προϊόντα της εταιρείας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Η Κουρέλλας ΑΕ διαθέτει τυροκομείο 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων, εργοστάσιο ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων καθώς και βιολογική φάρμα 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων. Ο τζίρος το 2021 ανήλθε στα 12,5 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA στα 1,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρείας και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας.