Διεθνής αναγνώριση για τη Μικροζυθοποιία Πάρου

Διεθνής αναγνώριση για τη Μικροζυθοποιία Πάρου.

Η μπύρα «56 isles» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κατάφερε πρόσφατα να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπύρα, στα βραβεία «Great Taste» και να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που αξιολογήθηκαν από 500 έμπειρους κριτικούς γευσιγνώστες, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγούς, καθώς και γνωστούς food editors απ’ όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία από την Πάρο παράγει δύο είδη μπύρας, την ελαφριά ξανθιά Pilsner «56isles»με πλούσιο αφρό και ζυμωμένη με τις δροσερές γεύσεις του παριανού κριθαριού. Η χρήση του κριθαριού, που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα, που οφείλεται στο μικροκλίμα του τόπου. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες, αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής.

Επίσης παράγει την μπύρα Aegean Wit που συνδυάζει τον χαρακτήρα της βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις. Είναι συνδεδεμένη με την πλούσια παράδοση της βελγικής μπύρας, αλλά στην ουσία της παραμένει Παριανή. Χρησιμοποιώντας παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, συνδυάζει τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική και χυμώδη μπύρα Wit.