δωδωνη

Στην πολιτική προκαταβολών για γάλα νέας περιόδου, ικανοποιώντας το σύνολο των αιτήσεων που υπεβλήθησαν και διαθέτοντας συνολικά το ποσό των 4 εκατ. ευρώ, προχώρησε η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

δωδωνηΠαράλληλα, επενδύοντας πόρους και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην προσπάθεια βελτίωσης της κάθε κτηνοτροφικής μονάδας συνολικά, η ΔΩΔΩΝΗ ανέπτυξε καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες. Η εταιρεία θα συνεχίσει να προμηθεύεται μόνο ελληνικό γάλα, καθώς και να παραλαμβάνει γάλα και από τους μικρότερους παραγωγούς της Ηπείρου. Σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών της Δωδώνη αυξήθηκε σε ποσοστό 4%, ενώ η συνολική προμήθεια ποσοτήτων γάλακτος αυξήθηκε κατά 5,5%.

Η ΔΩΔΩΝΗ, συνεχίζει να πληρώνει κατά μέσο όρο υψηλότερες τιμές από την ευρύτερη αγορά, ως αναγνώριση και της υψηλότερης ποιότητας γάλακτος που προμηθεύεται.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 2017, η Δωδώνη αναμένεται να επεξεργαστεί πάνω από 73.000 τόνους γάλακτος, επιτυγχάνοντας μία αύξηση της τάξεως του 18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη ποσότητα που προμηθεύτηκε η εταιρεία προ πενταετίας, καθώς το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε πληρωμή εισκομιζόμενου γάλακτος έφτασε τα 330 εκατ. ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης δήλωσε σχετικά: «Χρόνο με τον χρόνο, ενδυναμώνουμε τη μακροχρόνια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους χιλιάδες παραγωγούς μας, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο καταναλωτικό μας κοινό προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας, με πρώτη ύλη γάλα υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών μόνο από Έλληνες παραγωγούς.

Οι τρέχουσες συνθήκες, δημιουργούν ιδιαίτερη αβεβαιότητα στην κτηνοτροφική κοινότητα και οι τιμές του γάλακτος στην Ελλάδα, φέτος, έχουν μειωθεί κατά 3-5%. Η ΔΩΔΩΝΗ, συνεχίζει να πληρώνει κατά μέσο όρο υψηλότερες τιμές από την ευρύτερη αγορά, ως αναγνώριση και της υψηλότερης ποιότητας γάλακτος που προμηθεύεται.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξη προς τους παραγωγούς μας, μέσα από νέα και καινοτόμα επιστημονικά προγράμματα και με όραμα για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας».