Δύο οι

Δύο οι «μνηστήρες» για τη Μινέρβα. 

Με δύο προσφορές έλαβε τέλος η περίοδος κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της εταιρείας «Μινέρβα Ελαιουργική».

Πιο αναλυτικά, τη γνωστή ελαιουργική εταιρεία φέρονται να διεκδικούν η Μέλισσας – Κίκιζας και το fund Deca Investments. Η διαδικασία μέχρι την τελική συμφωνία απαιτεί αρκετό χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί και κρίνεται απαραίτητη η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παρά την κάμψη των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η Μινέρβα το προηγούμενο έτος ολοκλήρωσε ένα πολυετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και της παραγωγικής διαδικασίας στη γραμμή τυροκομικών της μονάδας των Ιωαννίνων και του σταθμού γάλακτος της Ανδραβίδας. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά και εκσυγχρονισμός της γραμμής παραγωγής προϊόντων ΤΟΠ από τον Πειραιά στο Σχηματάρι, μια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ. Παρά τη δυσμενή κατάσταση, η Μινέρβα παραμένει με υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και μηδενικό δανεισμό, ενώ παράλληλα αυτοχρηματοδοτεί σημαντικές επενδύσεις.