Ενημερωτική εκδήλωση για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

Την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα δράση του ΕΣΠΑ «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», διοργανώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 14:00.

Τα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι μία δράση που αναμένεται να αλλάξει τους εμπορικούς χώρους στου δήμους της Ελλάδας, με καταστήματα κάθε είδους (εμπορικά, μίνι μάρκετ, περίπτερα, εστίασης), να συγκεντρώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους δρόμους του κάθε δήμου.

Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΕΕ (Μητροπόλεως 42, Αθήνα) θα παρουσιαστεί αναλυτικά η δράση και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, προς επίλυση αποριών.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στη δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, είναι η συνεργασία μεταξύ φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οικείων εμπορικών συλλόγων ή επιμελητηρίων. Μπορούν να υποβάλουν προτάσεις δήμος (δικαιούχος) και οικείος εμπορικός σύλλογος (συνδικαιούχος) ή υπό προϋποθέσεις, δήμος (δικαιούχος) και οικείο επιμελητήριο (συνδικαιούχος).

Κάθε σχήμα θα υλοποιήσει παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητικής της περιοχής παρέμβασης και την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής. Η ενίσχυση ανέρχεται στο 100% και ο μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 1,9 εκατ. ευρώ, με τον μέγιστο επιλέξιμο προϋπολογισμό του δήμου να φθάνει έως τα 1,5 εκατ. ευρώ και του εμπορικού συλλόγου / επιμελητηρίου τα 400.000 ευρώ. Η υποβολή των προτάσεων ξεκινά στις 29 Ιουνίου.