Επιχειρούμε Έξω

Με ιδιαίτερη επιτυχία οργανώθηκε στο πλαίσιο της «5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ», ενημερωτική εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τη συμμετοχή σε Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, αξιοποιώντας το νέο Πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω».

Στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία παρουσίασαν το πρόγραμμα, το οποίο στηρίζει  με χρηματοδοτικούς πόρους εταιρείες μεσαίου και μικρού μεγέθους, ώστε να έχουν παρουσία σε Διεθνείς Εκθέσεις στο εξωτερικό, με στόχο να δικτυωθούν στις ξένες αγορές και να αναζητήσουν νέους συνεργάτες και πελάτες.

Επιχειρούμε ΈξωΜε προϋπολογισμό 50εκ. ευρώ και 18μηνη διάρκεια, το πρόγραμμα επιδοτεί κατά 50% τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε Εκθέσεις των κλάδων αγροδιατροφής & βιομηχανίας τροφίμων, πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, υλικών και κατασκευών, ενέργειας, περιβάλλοντος, τεχνολογιών πληροφορικής & επικοινωνίας, υγείας & φαρμάκων, καλύπτοντας πολλές βασικές δαπάνες ως επιλέξιμες και μειώνοντας έτσι το κόστος που επωμίζονται οι εταιρίες.

Από την πλευρά του, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος των μεγαλύτερων Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών στην Ελλάδα και Κύπρο, παρουσίασε στην εκδήλωση το πρόγραμμα δράσεών του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας για τα έτη 2018-2019, μέσω της διοργάνωσης Ελληνικών Ομαδικών Περιπτέρων και Επιχειρηματικών Αποστολών σε διάφορες χώρες με προκαθορισμένες Β2Β συναντήσεις.

Αντίστοιχες παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης από τον Enterprise Greece, τις εταιρίες Great και K.L.NI., που διοργανώνουν Ομαδικά Περίπτερα σε εκθέσεις, ενώ για τη διευκόλυνση υποβολής αιτήσεων στο Πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αναλαμβάνει τη σύνταξη φακέλων σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες συμβούλων-μέλη του Επιμελητηρίου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον 50 εκπρόσωποι εταιριών, που σκοπεύουν να αξιοποιήσουν το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο και στη συζήτηση που ακολούθησε δόθηκαν πολλές χρηστικές πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προγραμματίζει αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το προσεχές διάστημα, για τα μέλη του στη Βόρεια Ελλάδα.