Την επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που έχουν οφειλές άνω των 50.000 ευρώ προς τα ταμεία και την εφορία, προανήγγειλε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας σε ημερίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών των επιχειρήσεων» .

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στις 120 δόσεις για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, η υφυπουργός δήλωσε τα εξής:

«Στο επόμενο διάστημα ευελπιστούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τη διαδικασία και τους όρους για τις οφειλές που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ. Προφανώς για την κατηγορία 50.000 – 250.000 ευρώ η υποβολή πρότασης ρύθμισης από το Δημόσιο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και κάποια συμπληρωματικά κριτήρια συγκριτικά με αυτά της κατηγορίας έως 50.000 ευρώ, ενώ για την κατηγορία άνω των 250.000 ευρώ εκτιμούμε ότι θα πρέπει να προσκομίζεται από τον οφειλέτη μια αξιολόγηση βιωσιμότητας και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης».

Επιπλέον, η κα Παπανάτσιου, κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της τρέχουσας ρύθμισης για χρέη επαγγελματιών έως 50.000 ευρώ, ανακοίνωσε ότι στις πρώτες εβδομάδες από τότε που τέθηκε σε ισχύ έχουν υποβληθεί περίπου 200 αιτήσεις, ενώ 3.500 έχουν καταστεί επιλέξιμες και άλλες 2.200 βρίσκονται σε αρχικό στάδιο της υποβολής.

Το Υπουργείο Οικονομικών με την επέκταση της ρύθμισης αποβλέπει στον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων  προς το Δημόσιο από τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις και στην επίτευξη της αύξησης των εισπράξεων διαμέσου ρυθμισμένων οφειλών.

Για περισσότερες πληροφορίες στο minfin.gr