«Έρχονται» νέα προϊόντα στα ράφια από την 3 άλφα.

Νέα προϊόντα σκοπεύει να λανσάρει στην αγορά η εταιρεία 3 άλφα, μένοντας συνεπής στο στρατηγικό πλάνο επέκτασης, που σχεδιάζει για την επόμενη τριετία, σε συγγενείς κατηγορίες με αυτές που δραστηριοποιείται.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι της εταιρείας, οι επενδύσεις την περίοδο 2012-2018 φτάνουν τα 4 εκατ. ευρώ και αφορούν στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας και την ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητάς της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Άγη Καραγεωργίου, στόχος της διοίκησης είναι η εταιρεία να ενδυναμώσει τις συνεργασίες της, να δημιουργήσει νέα προϊόντα και να μπει σε νέες αγορές. «Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα» τόνισε ο κ. Καραγεωργίου. Όπως πρόσθεσε, το προϊόν είναι κοντά στις προτιμήσεις των μεσογειακών λαών, όπως οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι, οι Γάλλοι, που έχουν τις δικές τους αγορές και δεν είναι εύκολο να διεισδύσει κανείς, ωστόσο ενδιαφέρον υπάρχει στις αγορές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς επίσης και σε ανατολικές χώρες που είναι κοντά στις διατροφικές συνήθειές τους. Ο εξωστρεφής προσανατολισμός της εταιρείας ενισχύθηκε και κατά τη χρήση 2017, με τις εξαγωγές να συνεχίζουν να ακολουθούν ανοδική πορεία, τόσο ως απόλυτο μέγεθος, όσο και ως ποσοστό, σημειώνοντας αύξηση 33%. Υπενθυμίζεται, ότι η εταιρεία εξάγει σήμερα τα προϊόντα της σε πάνω από 25 χώρες σε όλον τον κόσμο. Το ποσοστό συμμετοχής των εξαγωγών στον τζίρο της εταιρείας ανέρχεται σε 8-9%, ενώ στόχος της διοίκησης είναι στην επόμενη τριετία αυτό το ποσοστό να γίνει διψήφιο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργίου, το 2017 ήταν ακόμα ένα έτος προόδου των οικονομικών μεγεθών της εταιρεία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, εκτός από την πρώτη θέση στον κλάδο τυποποιημένων οσπρίων με 35% μερίδιο αγοράς, παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις στις πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 25.8255 χιλ. ευρώ έναντι 26.193 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Βάσει των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου, εκτιμάται ότι ο τζίρος θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά.

Τα μικτά κέρδη της «3 άλφα – Αφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ» διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 6.476 χιλ. ευρώ από 6.148 χιλ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,3%. Επιπλέον, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας κατέγραψε άνοδο κατά 1,2 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 24,7% από 23,5% τη χρήση 2016.

Τα κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2017 ανήλθαν σε 1.507 χιλ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στο ύψος των 827 χιλ. ευρώ.

 Εντός του 2017 η εταιρεία πέτυχε να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή βάση της, με τα ίδια κεφάλαια να αυξάνονται και να ανέρχονται στο επίπεδο των 12.817 χιλ. ευρώ, έναντι 12.402 χιλ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Σημειώνεται, ότι η «3 άλφα – Αφοί Κ. Καραγεωργίου ΑΕΒΕ» απασχολεί 120 εργαζόμενους, διαθέτει στην περιοχή του Ρουφ ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 14.000 τ.μ. και στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο περνούν 5.000 τόνοι από την εγχώρια αγροτική παραγωγή τον χρόνο και παράγονται 140 τόνοι συσκευασίας την ημέρα για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και 75 τόνοι την ημέρα για προϊόντα επαγγελματικής χρήσης.