Στα 115 εκατ. ευρώ οι ρυθμισμένες οφειλές στη ΔΕΗ

Εξετάζονται αλλαγές στην πολιτική της ΔΕΗ. 

Την ώρα που πολλοί ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ στην Ελλάδα ήδη αναζητούν εναλλακτικές επιλογές για το ρεύμα και την ενέργεια στα καταστήματά τους, η ΔΕΗ αναγκάζεται να «σκληρύνει» την πολιτική της λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζονται είναι και η πιθανότητα κατάργησης της έκπτωσης 10% που απολαμβάνουν οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Επίσης, ένα από τα ενδεχόμενα πρέπει να θεωρείται η ενσωμάτωση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, όπως αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές της, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός και το επιπλέον αυτό κόστος θα πληρώνεται από τους πελάτες της.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό πάντως, στο τρέχον τεύχος του περιοδικού «Mini Market & Μικρή Λιανική» υπάρχει αναλυτικό αφιέρωμα της αγοράς, αλλά και η άποψη των ίδιων των ιδιοκτητών μίνι μάρκετ, οι οποίοι φαίνεται να στρέφονται το τελευταίο διάστημα σε εναλλακτικούς παρόχους. Την ίδια ώρα δε, ο φορέας των περιπτεριούχων έχει κάνει ειδική συμφωνία με συγκεκριμένη εταιρεία για προνομιακή τιμή στακαταστήματα μικρής λιανικής.