Μετά την μανία των fidget spinners ήρθε μια νέα τάση στον χώρο των παιχνιδιών που λέγεται fidget rolver. Στα ελληνικά αναφέρεται ως «αγχολυτική ράβδος», προφανώς επειδή μειώνει το στρες όταν παίζεις μαζί της.

Της Αριάδνης Φωτοπούλου

Tο νέο λοιπόν trend του 2017 ξεκίνησε να διατίθεται στα μέσα του καλοκαιριού και όπως είναι αναμενόμενο μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει το νέο αγαπημένο αξεσουάρ των μικρών παιδιών. Όπως και στα fidget spinners, οι κατασκευαστές μιλούν για ένα απίθανο παιχνίδι, που δε θα αφήνεις από τα χέρια σου…

Οι τυχερές σακούλες

Γενικότερα τα παιχνίδια είναι ένας τομέας που αφήνει καλό κέρδος στην επιχείρηση σας. Μία ακόμη σταθερή αξία αποτελούν και οι τυχερές σακούλες, όπου ανάλογα με την εποχή και το τι είναι στην «επικαιρότητα» για τα παιδιά, έχουν αντίστοιχο θέμα. Για παράδειγμα τελευταία μία νέα αγάπη ήρθε μετά από ένα παιδικό με το όνομα Rabbids.  Η φρενίτιδα ακολουθεί ότι και τους υπερήρωες, δηλαδή τα παιδιά θέλουν αντικείμενα με αυτά τα πλασματάκια. Έτσι, είναι φυσικό επόμενο οι δωροσακούλες που έχουν τα Rabbids να γίνονται ανάρπαστες.

Έχει και αυτό τα δικά του «κόλπα» και σύντομα θα κατακλυστεί το διαδίκτυο με βιντέακια από τα κατορθώματα που μπορεί κάποιος να καταφέρει με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κυκλοφορεί σε 6 χρώματα και στην Ελλάδα ήρθε από την Famous Brands Global Distribution.

Οι τυχερές σακούλες είναι η εύκολη λύση για τους γονείς που θέλουν να δώσουν ένα δωράκι στο παιδί τους, ώστε να ασχοληθεί, χωρίς να τους κοστίσει πολλά. Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν επίσκεψη σε φίλους που έχουν παιδιά, αλλά δεν θέλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ένα παιχνιδάκι από το μίνι μάρκετ ή το περίπτερο είναι ότι πιο γρήγορο, εύκολο και φθηνό και γι’ αυτούς. Έτσι, δεν πηγαίνουν με άδεια τα χέρια και το παιδάκι είναι ευχαριστημένο.

Ασφάλεια

Μην ξεχνάτε ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι βασική προτεραιότητα, γι’ αυτό θα πρέπει σίγουρα να δείξετε επιμέρους προσοχή στα παιχνίδια που έχετε στο κατάστημα σας. Αυτό που εννοούμε είναι να τα προμηθεύεστε από εταιρείες που είναι νόμιμες, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας όλα τα παιχνίδια που έχετε προς διάθεση.

Στην τελευταία παγκόσμια έκθεση παιχνιδιών που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα παρουσιάστηκαν χιλιάδες νέα παιχνίδια. Η βιομηχανία των παιχνιδιών, στην τεράστια αυτή χώρα, δεν ήταν ποτέ πιο γεμάτη και πολυποίκιλη, καθώς πολλοί νέοι κατασκευαστές παράγουν εκατοντάδες ποικιλίες νέων παιχνιδιών κάθε χρόνο σε πολλές νέες κατηγορίες παιχνιδιών. Με αυτή τη συνεχιζόμενη επέκταση της βιομηχανίας παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα που θέτει πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια και την απόδοση. Ως αποτέλεσμα, η βιομηχανία παιχνιδιών εκεί αυξάνει την εστίασή της στην ασφάλεια των παραγωγικών διαδικασιών παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας για να συμβαδίζει με αυτές τις αλλαγές.

Οι κατασκευαστές θέλουν εξάλλου να αυξήσουν τα επίπεδα εμπιστοσύνης στα προϊόντα τους μεταξύ των καταναλωτών, καθώς και να βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι ενώ τα παιχνίδια είναι ασφαλή σήμερα, αυτοί θα συνεχίζουν να προσφέρουν ακόμα ασφαλέστερα προϊόντα παιχνιδιών στην αγορά και στο μέλλον.