«Φλερτάρει» με τη Δέλτα η εταιρεία Όπτιμα. 

Ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας Δέλτα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Όπτιμα, κ. Στέφανος Παντελιάδης, αν και εφόσον αυτό καταστεί δυνατό από τις τράπεζες που είναι αρμόδιες για την πώλησή της.

Πιο αναλυτικά, ο όμιλος Παντελιάδη με συνεχείς επενδύσεις και εξαγορές έχει ενισχύσει τη θέση του στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων, ενώ στη διετία 2019 – 2020 το επενδυτικό του πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του στη διάρκεια του 2019 υπερέβησαν τα 180 εκατ. ευρώ και εφέτος με βάση τα στοιχεία των πρώτων επτά μηνών θα είναι αυξημένες τουλάχιστον 2% – και οι ισολογισμοί του είναι σταθερά κερδοφόροι. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στη συνολική αγορά τυροκομικών προϊόντων αυξήθηκε κατά 0,7% σε αξία και ανήλθε στο 14,5% και κατά 0,8% σε όγκο και ανήλθε στο 13,4%.

Ειδικότερα από τα 22 εκατ. ευρώ που ανέρχεται το επενδυτικό πλάνο, τα 6,8 εκατ. ευρώ αφορούν το εργοστάσιο της Ήπειρος που βρίσκεται στην Άρτα, από τα οποία 2,5 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και τα υπόλοιπα θα επενδυθούν σε μηχανολογικό εξοπλισμό με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, αλλά και την επέκταση της εταιρείας σε νέες κατηγορίες προϊόντων.

Επίσης περί τα 4 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στην εξαγορά του εργοστασίου της Δέλτα στην Ελασσόνα που αφορά στο ακίνητο και όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό εκτός από την γραμμή παραγωγής της φέτας. Τα 6,7 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην αναβάθμιση του εργοστασίου της Ελασσόνας που συμπεριλαμβάνει την αλλαγή στο 100% του μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο να δημιουργηθεί, όπως τόνισαν «το καλύτερο και μεγαλύτερο «κασεράδικο» στην Ελλάδα». Και τα 4,5 εκατ. ευρώ πρόκειται να επενδυθούν για την δημιουργία της Φάρμας Ήπειρος στην Άρτα. Πρόκειται για μία έκταση 47 στρεμμάτων με 5.500 τμ στεγασμένους χώρους στην πρώτη φάση υλοποίησης και άλλα 3.200 τμ στη δεύτερη φάση.