Γάλα Βλάχας: Στο πλευρό των εργαζομένων η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Γάλα Βλάχας: Στο πλευρό των εργαζομένων η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. 

Νέα πρωτοβουλία, προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης της δομής λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας όπου παράγεται το «Γάλα Βλάχας εβαπορέ«, ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι η διοίκηση θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα πιέσει την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, προς την κατεύθυνση της επίλυσης των ζητημάτων, ώστε, ακόμη και με την είσοδο ιδιώτη να μην κινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας. «Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάζονται οι θέσεις εργασίας, όχι να μειώνονται» πρόσθεσε.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενημέρωσε για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος πρότεινε να αναληφθούν πρωτοβουλίες από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για το εργοστάσιο του Πλατέος, για τους εργαζόμενους και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αποβιομηχάνισης της περιοχής. Γνωστοποίησε επίσης ότι, μετά από συνεννόηση με τον κ. Τζιτζικώστα, είχε συνεργασία την περασμένη εβδομάδα με τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Στο Συμβούλιο μίλησε και η υπάλληλος του εργοστασίου ‘Αννα Μπορδένα, παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νομό μετά το κλείσιμο αρκετών εργοστασίων. Ανέφερε ότι στους εργαζόμενους προτάθηκε η οικειοθελής αποχώρηση με συγκεκριμένους όρους και σημείωσε ότι είναι άγνωστο αν η εταιρεία έχει πουλήσει ήδη το εργοστάσιο ή αν θα γίνει παύση λειτουργίας και επαναλειτουργία του μετά από τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση είπε, ότι το ζήτημα αφορά 76 εργαζόμενους για τους οποίους η σχετική εξέλιξη ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρότεινε, τέλος, το προϊόν του εργοστασίου να κατευθύνεται σε ξενοδοχειακές μονάδες, στο στρατό και τα νοσοκομεία της χώρας.